Ni KRIV NI DUŽAN

Buffon žrtva laži koja je Izrael digla na noge

08.09.2016 u 18:05

Bionic
Reading

Gianluigi Buffon našao se usred bliskoistočnog skandala nakon što su arapski mediji izmislili kako je izvikivao tijekom susreta Izraela i Italije 'sloboda Palestini' na gostovanju u Haifi...

Podsjetimo, Italija je započela kvalifikacijski ciklus trijumfom 3:1 u Izraelu, a o ovoj utakmici vjerojatno se ne bi toliko pričalo da jedna izmišljena priča nije podgrijala atmosferu.

Naime, arapski mediji pustili su u javnost priču kako je Buffon tijekom susreta nekoliko puta izvikivao 'sloboda Palestini', provocirajući tako izraelske nogometaše.

Po poznatom principu 'laž postaje istina ako ju dovoljno puta ponoviš' vijest se brzo proširila i među europskim medijima, a Buffon je tako ni kriv ni dužan postao omražena figura dijela javnosti u Izraelu.

Buffon koji je tijekom gostovanja ljubazno i strpljivo pozirao sa svojim izraelskim fanovima nije javno komentirao skandal u koji je uvučen, no oni koji poznaju 38-godišnjeg legendarnog vratara znaju da se ne bi petljao u politiku na terenu, pogotovo ne ovako eksplozivnu...