engleska liga

Bruno Fernandes spasio Solskjaera; Manchester United slavio kod Evertona, Cavani zabio prvijenac za 'crvene vragove'

07.11.2020 u 15:52

Bionic
Reading

U prvoj utakmici subotnjeg programa 8. kola Premiershipa Manchester United je na gostovanju kod Evertona slavio 3:1

'Crveni vragovi' ove sezone nisu uvjerljivi, igraju uz previše uspona i padova, ali danas su nogometaši Ole Gunnara Solskjaera odigrali sjajnu utakmicu na teškom gostovanju kod Evertona i izborili strašno važnu pobjedu.

Tri od četiri gola zabijena su već u prvom poluvremenu, a prvo se na utakmici zatresla mreža Davida de Gee. Bernard je lijepim udarcem matirao španjolskog golmana već u 19. minuti. Za United u tom trenutku nije izgledalo dobro, poraz bi značio i konačni otkaz treneru Solskjaeru koji je ionako u nemilosti klupskih čelnika.

No, sjajni Bruno Fernandes ukazao se kao spasitelj - kako Uniteda, tako i Solskjaera!

Prvo je portugalski ofenzivni veznjak u 25. minuti glavom pogodio nakon sjajnog ubačaja Shawa, a onda je u 32. minuti zabio spektakularan gol za potpuni preokret i vodstvo Uniteda 2:1.

  • +11
Everton - Manchester Unted, 7.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Carl Recine / POOL

U nastavku je Everton krenuo na sve ili ništa, momčad Carla Ancelottija konstantno je napadala, ali bez uspjeha. Duboko u sudačkoj nadoknadi Edinson Cavani zabija svoj prvijenac za United nakon sjajne asistencije - Fernandesa.

Everton je nakon današnjeg poraza na petom mjestu na ljestvici s 13 bodova, a Manchester United, kojem je ovo treća pobjeda u sedam utakmica, zauzima 13. mjesto s deset bodova.