brutalno iskren

Nakon ovih izjava sve je kristalno jasno, za Lea Messija u Barceloni više nema mjesta...

07.11.2020 u 14:17

Bionic
Reading

Odvjetnik Antoni Toni Freixa jedan je od najozbiljnijih kandidata za novog predsjednika Barcelone. U klubu je već dvadesetak godina kao član uprave u vrijeme kad su se promijenila čak tri predsjednika - Joan Laporta, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu. Sada će se Freixa ponovno natjecati za mjesto predsjednika, na prošlim ga je izborima pobijedio Bartomeu koji je sada podnio ostavku. No, njegove izjave neće baš dobro 'sjesti' navijačima

U svom posljednjem javnom istupu Antoni Toni Freixa nije želio skrivati karte, borba za mjesto predsjednika Barcelone zasigurno će biti 'prljava' i neizvjesna, a on ima jasne planove koje je sada i obznanio.

Poznatog odvjetnika, koji je u klubu već dvadesetak godina i jako dobro zna kako sve na Nou Campu funkcionira, iznenadili su katastrofični financijski izvještaji. Naime, Barcelona je u minusu od čak 450 milijuna eura i iz kluba su najavili nova rezanja i apsolutnu štednju kojom bi u sljedeće dvije godine trebali uštedjeti najmanje 200 milijuna eura.

Freixa zato neće imati milosti prema nikome, odmah je to dao do znanja svima...

'Da, činjenica je kako Leo Messi previše zarađuje! Ako želi ostati u Barceloni, morat će pristati na smanjenje ugovora. Razgovarat ćemo s njim u četiri oka i dogovoriti ono što je najbolje za obje strane, ali jasno je da pod trenutnim uvjetima neće moći ostati', kazao je Freixa i nastavio:

'Prihodi kluba su strašno pali i Messi će se, kao i svi drugi sadašnji i budući igrači, morati zadovoljiti s manjim primanjima!'

Kratko i jasno - novca nema, ugovori će biti manji i do 30 posto! Pa tko prihvati, prihvati. Tko odbije - odlazi. Ako je suditi prema njegovim izjavama, za Lea Messija u Barceloni više mjesta nema.

'Mi na plaće trošimo više od svih klubova u Europi. Plaće igrača opterećuju čak 70 posto budžeta i to se mora mijenjati. Ne želimo ništa skrivati od Messija. Objasnit ćemo mu koliko mu možemo ponuditi i naravno da želimo da ostane u Barceloni. Siguran sam da u nogama ima još puno dobrih utakmica', rekao je Freixa.

  • +21
Barcelona - Dinamo Kijev Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta

No, Leo Messi (33) u ovom trenutku ima ugovor od oko 40 milijuna eura na godinu, ali mu taj ugovor ističe krajem lipnja 2021. godine. Argentinac je već ovog ljeta želio otići, no nakon dugog 'natezanja' ipak je morao ostati na Nou Campu i odradit će ugovor do kraja. A onda je - slobodan igrač.

Messi na stolu ima ponudu Manchester Cityja koji mu je navodno spreman ponuditi i predugovor kojim bi ga 'osigurali' da početkom srpnja napokon 'sleti' na Etihad.

City je Messiju na stol bacio nemoralan ugovor kojeg je nemoguće odbiti. Argentinac bi trebao potpisati vjernost grupaciji City na pet godina. Prve tri bi igrao za Manchester City, a potom bi se preselio 'preko bare' u američku MLS ligu te bi igrao za New York City koji je jedan do klubova iz 'grupacije City' diljem svijeta.

Vrijednost ponuđenog petogodišnjeg ugovora je nevjerojatnih 600 milijuna eura plus još 100 milijuna eura koje bi Messi mogao zaraditi kroz bonuse, a uz sve to bi Argentinac dobio i pozamašan dio u vlasničkoj strukturi City grupacije! Takva se ponuda jednostavno ne odbija!