nema mira na san siru

Napeto stanje u Milanu; Zlatan Ibrahimović već je dovoljno ljutit, a sad se svi pitaju kako će reagirati kad dozna još loših vijesti

07.11.2020 u 09:37

Bionic
Reading

Nakon šest odigranih kola Serie A momčad Milana je na vrhu ljestvice i činilo se kako na San Siru vlada idila. No, talijanski mediji otkrivaju kako će vrlo brzo moglo doći do velike promjene jer čelnici 'rossonera' zbog financijske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa moraju rezati troškove

Prema La Repubblici, čelnici Milana će od svojih igrača tražiti da u sljedećih šest mjeseci pristanu na smanjenje plaća u iznosu od 20 posto!

Pandemija koronavirusa izazvala je ekonomsku krizu u cijelome svijetu, a izravno je pogođen i nogomet te su se svi klubovi našli u velikim problemima.

A iz Milana su prošlog mjeseca prijavili šokantan gubitak od čak 195 milijuna eura za sezonu 2019./'20. i sad je sigurno kako će 'rossoneri' biti još jedna u nizu momčadi Serie A koja će započeti pregovore s igračima kako bi rezanjem plaća pokušali što bezbolnije prebroditi krizni period.

Podsjetimo, još u ožujku je Juventus kolektivnim smanjenjem plaća uspio uštedjeti oko 90 milijuna eura.

U Milanu su se na ovaj potez odlučili nakon što je talijanska Vlada odbila pomoći klubovima Serie A sa 600 milijuna eura, pa su oni prisiljeni sami rješavati svoje financijske probleme.

AC Milan - Lille, 3. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

'Rossoneri' su se tako za početak odlučili smanjiti troškove rezanjem plaća za 20 posto, iako je pitanje hoće li im to i uspjeti. Naime, još treba vidjeti kakav će odgovor na to imati zvijezde kluba poput već ionako ljutitog Zlatana Ibrahimovića, našeg reprezentativca Ante Rebića, pa golmana Donnarumme, Romagnolija, Calhanoglua, Tonalija...

U isto vrijeme čelnici Milana pokušavaju dogovoriti nastavak suradnje s najvažnijim igračima kao što su Donnarumma i Calhanoglu, kojima ugovori ističu na kraju sezone. 

Sve govori kako na San Siru sljedećih dana neće biti nimalo mirno...