GLUHI TELEFONI

Brbić: Nema smisla igrati na praznom Poljudu! HNS: Igra se u Splitu!

09.04.2015 u 13:49

Bionic
Reading

Hajdukov predsjednik Marin Brbić u posebnoj izjavi za novinare kazao je da 'ne zna hoće li klub odustati od organiziranja utakmice s Italijom', no po njemu nema smisla igrati na Poljudu ako to bude bez publike. Odnosno, da to - ako se i dogodi - 'ništa ne mijenja na stvari'. Međutim, nešto kasnije Izvršni odbor HNS-a na sastanku u Plitvicama donio je odluku kako će Hrvatska susrete protiv Italije i Bugarske ipak igrati u Splitu. Igra gluhih telefona se nastavlja...

'Ne može nam sutra netko kazati da se igralo u Splitu, da su nam dali utakmicu a da se ona igra bez gledatelja. U takvoj situaciji svejedno je na kojem će stadionu ona biti', kazao je Brbić

Domaćinstvo koje je HNS odlučio dodijeliti Splitu, tek drugo u službenim utakmicama u posljednjih 18 godina, trebalo je biti početak otopljavanja odnosa između saveza i splitskog kluba.

'Prije nekoliko dana otvorili smo proces pregovora s HNS-om. Znamo svi da su problemi između nas u zadnje vrijeme eskalirali, a jedna je od sedam točaka bila reprezentacija. Krenuli smo dobro, dogovorili smo utakmicu i naravno da nas je iznenadila najnovija vijest. Split i Hajduk žele reprezentaciju jer je ona Hrvatska, htjeli smo da Splićani, Dalmatinci i Hercegovci vide reprezentaciju jer je dugo nisu vidjeli, ali nažalost ovaj put to neće biti moguće. Mi ostajemo spremni i čekamo razgovor o problemima koji nas dijele kako bismo izašli iz ove pat-pozicije', kazao je Brbić.

Upitali su ga novinari i je li moguće da su čelnici HNS-a znali za kaznu UEFA-e prije dolaska u Split, a Hajdukov predsjednik odgovorio je da 'ne zna i stoga ne može komentirati'.

Međutim, nešto kasnije Izvršni odbor HNS-a donio je odluku kako će Hrvatska susrete protiv Italije i Bugarske ipak igrati u Splitu. Što će na to reći Brbić i društvo, svakako treba pričekati, jer ova igra tzv. gluhih telefona baš nema smisla.