razlika u klasi

Bottas misli da mu je pobjeda u Britaniji ukradena, ali Hamilton ga je zapravo posramio

17.07.2019 u 16:24

Bionic
Reading

Valtteri Bottas razočaran je taktikom koju mu je Mercedes dao, kao i pehom oko sigurnosnog automobila na Velikoj nagradi Britanije, no nije smio dopustiti da mu Lewis Hamilton na starim gumama uzme i bod za najbrži krug utrke te tako pokaže tko je gazda...

Finski 29-godišnji vozač ostao je jedini u borbi s Lewisom Hamiltonom u borbi za titulu prvaka ove sezone u Formuli 1, no primio je težak udarac u nedjelju u Silverstoneu, kada nije uspio pobijediti iako je startao s prve startne pozicije.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Za Bottasa je bila kobna kriva taktika koju mu je Mercedes dao, kao i sigurnosni automobil koji je pomogao Lewisu Hamiltonu da ga pređe i s lakoćom pobijedi, s obzirom da je Valtteri morao jednom više u boks.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Zbilja mislim da sam trebao pobijediti,' požalio se Valtteri Bottas, no činjenica je da ga je Hamilton u završnim krugovima zapravo potpuno posramio. Naime, na 32 kruga starim gumama odvezao je najbrži krug, na užas Finca koji je imao nove gume i bio je svejedno sporiji te tako izgubio još jedan važni bod u utrci za titulu.

'Iznenađen sam da je na tvrdim gumama mogao u završnici odvesti takav krug. Dobro su se držale. Nisam mogao puno bolje, malo sam blokirao kotače u završnim zavojima, ali tu sam možda izgubio desetinku,' priznao je razočarani Bottas.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

S obzirom da Esteban Ocon i George Russell samo čekaju da mu preotmu mjesto za volanom najpoželjnijeg bolida, svjestan je da mora bolje voziti u nastavku sezone.

'Mislim da sam zaslužio ostati u Mercedesu. No, ništa još nije potpisano. Ako bih morao otići, volio bih biti u drugoj najbržoj momčadi u Formuli 1. To je trenutno Ferrari,' zaključuje pobjednik pet utrka u elitnom automobilističkom natjecanju koji uoči Hockenheima zaostaje 39 bodova za Hamiltnom u ukupnom poretku...