ISPRIČAO SE VERSTAPPENU

Vettel teško kažnjen za svoju glupost iz Silverstonea: Upropaštena mu i sljedeća utrka

14.07.2019 u 20:50

Bionic
Reading

Sebastian Vettel dobio je kaznu od čak deset pozicija unazad na startu Velike nagrade Njemačke, nakon što se ove nedjelje u Silverstoneu nekontrolirano zabio u stražnji dio bolida Maxa Verstappena...

Iza Nijemca je još jedan razočaravajući vikend. Startao je na Velikoj nagradi Britanije na slabom šestom mjestu, a kad se činilo da bi ipak mogao spasiti utrku uz pomoć sigurnosnog automobila koji mu je pogodovao, napravio je veliku glupost i završio među posljednjima.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, u duelu s Maxom Verstappenom koji ga je prošao u borbi za treće mjesto, Vettel se nekontrolirano zabio u njegov stražnji dio na sljedećem kočenju i tako obojici upropastio utrku.

Nizozemac je ipak uspio izaći iz šljunčane klopke i završiti peti, a Seb ne samo što je ostao bez bodova u Silverstoneu, već je upropastio i domaću utrku u Hockenheimu za dva tjedna, jer je kažnjen s deset pozicija unazad na startu Velike nagrade Njemačke.

'To je razočaravajuće, ali ništa se ne može promijeniti. Ispričao mi se čim je izašao iz bolida. Valjda je krivo procijenio kada kočiti,' komentar je Maxa Verstappena na incident.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

'Mislio sam da će se otvoriti unutrašnja strana i da će otići u sredinu. No, nije bilo prostora i nisam više mogao izbjeći sudar. Bila je to moja pogreška,' priznao je Sebastian Vettel koji ako nastavi tako slabo voziti bi mogao ostati bez svog mjesta u Ferrariju. Plaću od 45 milijuna godišnje definitivno ne opravdava na stazi...