europska liga

Borna Barišić zabio dva gola u ludoj pobjedi Rangersa, Hoffenheim prokockao sigurnu pobjedu, iznenađujući poraz Napolija...

18.02.2021 u 23:41

Bionic
Reading

U prvom susretu šesnaestini finala Europske lige Rangers je u 'ludom' dvoboju u Antwerpenu pobijedio Royal Antwerp 4:3 uz dva gola hrvatskog reprezentativca Borne Barišića

Bila je to fantastična utakmica s čak sedam golova i još niz prilika na obje strane.

Gosti su poveli, Antwerp je potom vodio 2:1 i 3:2, no Rangers je okrenuo rezultat i ostvario pobjedu. U posljednjim trenucima susreta belgijski sastav je mogao izjednačiti, no Japanac Koji Miyoshi je pogodio vratnicu.

Aribo je u 39. minuti doveo Rangers u vodstvo, no Avenatti (45+1) i Rafaelov (45+8-11m) su u samoj završnici prvog dijela okrenuli rezultat.

Izjednačio je naš Borna Barišić iz jedanaesterca u 59. minuti, no Hongla je u 67. doveo belgijski sastav do nove prednosti. Kent je u 83. zabio za 3:3, a pet minuta kasnije Abdoulaye Seck je skrivio novi penal nakon što je igrao rukom.

Seck je dobio drugi žuti i morao je ranije napustiti teren, a naš Borna Barišić je preuzeo odgovornost i sigurno zabio za 4:3. Domaćin je s igračem manje jurnuo po izjednačenje i u četvrtoj minuti nadoknade Miyoshi je imao zicer, no pogodio je desnu stativu. Nikola Katić zbog ozljede koljena nije nastupio za Rangers.

Sjajnu utakmicu odigrali su Molde i Hoffenheim u Villarrealu, a na koncu je završilo 3:3 premda je njemački sastav vodio 3:1 i imao penal za četvrti gol.

Hoffenheim, za koji Andrej Kramarić nije nastupio zbog ozljede gležnja, sve je mogao riješiti u prvom dvoboju. Međutim, nemoguće je što su sve igrači Hoffenheima promašivali. Hoffenheim je vodio 3:1 i promašio kazneni udarac, da bi Molde do kraja susreta uspio izjednačiti na 3:3.

Bundesligaš je poveo 2:0 golovima Dabbura (8, 28), smanjio je Ellingsen u 41. minuti, a u posljednjim trenucima prvog dijela Baumgartner je povisio na 3:1. U 63. minuti Dabbur je mogao upisati hat trick, no nije realizirao jedanaesterac. Njegov udarac sjajno je zaustavio Andreas Linde. Na 2:3 je smanjio Ullan Andersen u 71. minuti, a samo tri minute kasnije Fofana je zabio za konačnih 3:3.

Ajax je u posljednjih pet minuta susreta okrenuo rezultat protiv Lille i na gostovanju slavio 2:1.

Domaćin je poveo u 72. minuti golom Weaha, no 'kopljanici' su okrenuli rezultat, a strijelci su bili Tadić (87-11m) i Brobbey (89). Domagoj Bradarić je za Lille igrao posljednjih sedam minuta, dok Dominik Kotarski nije nastupio za goste.

Benfica i Arsenal su na rimskom Olimpicu odigrali 1:1, a sve najvažnije se dogodilo od 55. do 57. minute. Pizzi je u 55. minuti iz kaznenog udarca doveo Benficu u vodstvo, a izjednačio je Saka dvije minute kasnije.

Granada je golovima Herrere (19) i Kenedyja (21) iznenadila te pobijedila Napoli 2:0.