IZ RUSIJE S LJUBAVLJU

[VIDEO/FOTO] Fantastična partija Dinama; Petković je zabio dva gola, a Atiemwen jedan za veliku pobjedu 'modrih' protiv Krasnodara

18.02.2021 u 20:55

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su u prvoj utakmici šesnaestini finala Europske lige slavili na gostovanju kod Krasnodara 3:2. U velikoj i važnoj pobjedi 'modrih' dva je gola zabio razigrani Bruno Petković, a sudbinu Krasnodara zapečatio je golom za pobjedu Iyayi Atiemwen

Bila je to luda utakmica u kojoj je hrvatski prvak vodio 1:0, 2:1 i na kraju 3:2, domaćin se dva puta vraćao, ali ne treći put...

'Modre' je do pobjede vukao sjajni Bruno Petković koji je zabio dva gola (15, 54), a za konačnih 3:2 i pobjedu Dinama zabio je i Iyayi Atiemwen (75). Strijelci za Krasnodar bili su Šveđani Marcus Berg (28) i Viktor Claesson (69).

Dinamo je hrabro ušao u susret i već u drugoj minuti Luka Ivanušec je s ruba kaznenog prostora mogao ozbiljno ugroziti ruski gol, no loše je pucao. No, u 15. minuti Dinamo je poveo...

Bruno Petković je na centru klizećim startom uzeo loptu otvorivši 'modrima' kontru. Majer je proigrao za Ivanušeca koji je ušao u kazni prostor i pucao. Gorodov je obranio odbivši loptu koja je nakon 'flipera' stigla do Brune Petkovića, koji je ispred domaćeg golmana zabio glavom za 1:0. Bio je to početak iz snova za hrvatskog prvaka koji je dominirao, držao posjed lopte i imao vodstvo.

U 25. minuti Dinamo je mogao povećati prednost, no domaći vratar je odlično obranio Ademijev udarac. Nažalost, domaćin je izjednačio u 28. minuti nakon poklon gola Dinamove obrane. Na jednu ubačenu loptu loše je reagirao Gvardiol i glavom 'asistirao' Bergu koji je zakucao pod prečku pored nemoćnog Livakovića.

Hrvatski prvak je u 54. minuti stigao do nove prednosti. Oršić je ubacio iz kornera, domaći golman Gorodov otišao je u prazno, a Petković zabio svoj drugi gol na utakmici za novo vodstvo.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Domaćin je praktički u idućem napadu mogo izjednačiti, ali je udarac Smolnikova sjajno 'skinuo' Livaković, a potom je Wanderson s dva metra glavom promašio prazan gol. U 58. minuti Berg je zabio za 2:2, no poljski sudac je nakon pregleda video snimke poništio gol jer je švedski napadač bio je u zaleđu.

No u 70. minuti ipak smo vidjeli izjednačenje. Sve je ponovno napravio Berg koji je asistirao sunarodnjaku Claessonu, a ovaj mirno zabio za 2:2.

Novo izjednačenje nije pokolebalo 'modre' i u 75. minuti stigli su do treće prednosti. Bio j to novi 'show' Brune Petkovića koji je driblingom 'slomio' dvojicu suparničkih igrača, poslao loptu Ivanušecu, a ovaj je samo proslijedio do Atiemwena koji je opalio i zabio za 3:2!

Dinamo je šesnaestinu finala Europske lige izborio kao pobjednik skupine K sa četiri pobjede, dva remija i gol-razlikom 9-1, dok je ruski sastav stigao u EL nakon što je skupini E Lige prvaka zauzeo treće mjesto iza Chelsea i Seville, a ispred Rennesa.

  • +16
FC Krasnodar - NK Dinamo, Europska liga, 18.2.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Vitaly Timkiv / Sputnik / Profimedia

'Modrima' je ovo bilo drugo gostovanje u Rusiji ove sezone nakon što su u skupini u Moskvi igrali 0:0 protiv CSKA.

Uzvratna utakmica je 25. veljače na stadionu Maksimir.

KRASNODAR - DINAMO 2:3

KRASNODAR. Stadion Krasnodar.

Sudac: Bartosz Frankowski (Poljska);

Strijelci: 0:1 Petković (15), 1:1 Berg (28), 1:2 Petković (54), 2:2 Claesson (69), 2:3 Atiemwen (75)

KRASNODAR: Gorodov - Smolnikov, Kaio, Martinović, Černov (od 80. Ionov) - Olsson (od 62. Gazinski), Cabella, Vilhena - Sulejmanov (od 46. Wanderson), Berg, Claesson

DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Lauritsen, Gvardiol - Majer (od 64. Atiemwen), Jakić, Ademi - Ivanušec (od 78. Franjić), Oršić (0d 90+4. Mišić) - Petković