iznenađenje na marakani

Crvena zvezda s igračem manje u 93. minuti šokirala 'rossonere'; Milan s Mandžom i Rebićem, ali bez Ibre izvukao remi u Beogradu

18.02.2021 u 21:44

Bionic
Reading

U prvom susretu šesnaestine finala UEFA Europske lige Crvena zvezda i Milan su u Beogradu odigrali 2:2, a za 'rossonere' su nastupili hrvatski nogometaši Mario Mandžukić i Ante Rebić

Milan je vodio 1:0 i 2:1, no domaćin je uspio izjednačiti premda je od 77. minute imao igrača manje.

Gosti su poveli nakon komičnog autogola Milana Pavkova u 42. minuti. Sami Castillejo se probio po desnoj strani i ubacio pred gol Zvezde gdje je Pankov neoprezno reagirao, a lopta je potom kroz ruke golmana 'crveno-belih' Milana Borjana završila u mreži.

Zvezda je izjednačila pogotkom Geloa Kange u 52. minuti iz penala, no devet minuta kasnije i gosti su dobili jedanaesterac kojeg je skrivio tragičar Pankov. Theo Hernandez je bio siguran za novo vodstvo 'rossonera'.

Kada je Milan Rodić u 75. minuti isključen činilo se kako će Milan rutinski do pobjede. No, Pavkov se barem malo iskupio za svoje tragične pogreške izjednačivši u trećoj minuti nadoknade na konačnih 2:2.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +11
FK Crvena zvezda - AC Milan, Europska liga, 18.2.2021. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Od prve minute za Milan su igrali Mario Mandžukić i Ante Rebić. Mandžukić je igrao do 82. minute, dok je Rebić zamijenjen u poluvremenu. Zanimljivo, bivšem napadaču hrvatske reprezentacije, koji je 2013. godine bio prvak Europe s Bayernom, bio je ovo prvi nastup u Europskoj ligi nakon prosinca 2009. kada je u ovom natjecanju igrao u dresu Dinama.

Zlatan Ibrahimović nije igrao za Milan, susret je gledao s klupe za pričuve.