neizvjestan oporavak

Blanka Vlašić progovorila o nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju: U ovom trenutku ne znam hoću li biti tamo...

  • Autor: Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 10.05.2019 18:32
  • Objavljeno 10.05.2019 u 18:34
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Posljednji je put bivša dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis nastupila u ljeto 2016. godine na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Blanka Vlašić je trenutačno u završnoj fazi oporavka i njezino je stanje puno bolje, ali još nije otklonjena bol...

'Olimpijske igre u Tokiju moj su vjerojatno posljednji sportski cilj, ali u ovom trenutku ne znam hoću li biti tamo', rekla je za Hrvatski radio Blanka Vlašić na predstavljanju Svjetskog školskog atletskog prvenstva u Splitu čija je promotorica.

Posljednji je put bivša dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis nastupila u ljeto 2016. godine na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Vlašić je trenutačno u završnoj fazi oporavka i njezino je stanje puno bolje, ali još nije otklonjena bol.

'Vjerujem u proces povratka. Moram poštovati svoje tijelo, dovoljno sam ga maltretirala, a znam samo da je sve što radim uz bol zapravo korak unatrag', oprezno je dodala Blanka.

  • +5
  • +2

Blanka Vlašić ugostila Željka Pervana u sklopu programa 'Susret u rijeći'

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

U bogatoj karijeri četiri je puta sudjelovala na Olimpijskim igrama, te osvojila po jedno srebro (Peking 2008.) i broncu (Rio de Janeiro 2016.). Dvaput je osvajala naslov svjetske prvakinje (Osaka 2007., Berlin 2009.), a vlasnica je i drugog najboljeg rezultata svih vremena s preskočenih 2.08 metara, što je samo centimetar slabije od svjetskog rekorda Bugarke Štefke Kostadinove.