NE SKAČE OD 2016.

Nakon što je Blanka Vlašić objavila video s treninga javio se njen otac Joško; je li ovo realno?

04.01.2019 u 10:01

Bionic
Reading

Joško Vlašić, otac proslavljene hrvatske atletičarke Blanke, nada se kako će dvostruka svjetska prvakinja nastupiti na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju. U prilog tome ide i najnoviji video uradak koji je Blanka Vlašić objavila na društvenim mrežama

Početkom listopada prošle godine 62-godišnji Joško Vlašić, bivši desetobojac i državni rekorder, u razgovoru za tportal otkrio je kako u suradnji sa starijom sinom Marinom, koji polako preuzima njegovu ulogu i vidi ga kao svog legitimnog nasljednika, rade sve kako bi Blanka opet skala na velikim natjecanjima. Podsjetimo, Blanka posljednji put na natjecanju viđena u ljeto 2016. godine na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Također je poznato kako je zbog operacije i komplikacija s oporavkom propustila Olimpijske igre u Londonu 2012. Operacije i dugi oporavci ostavili su traga…

'Već sam vam prije nekoliko mjeseci rekao kako Blanka i njezin tim rade sve što mogu kako bi nastupila na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju. Nakon operacije kosti na obje noge, koja je pritiskala Ahilovu tetivu, Blanka je u završnoj fazi povratka. Njeno stanje je danas puno bolje, ali još uvijek nije 100% otklonjena bol', kazao je za tportal Joško Vlašić.

Nakon što je Blanka objavila nekoliko video uratka s treninga u Splitu (na jednom od njih čak i preskače preko letvice!), vidljivo je kako se njeno stanje značajno popravilo. Povratak natjecanjima je sve bliže iako je Joško Vlašić jako oprezan:

'Iskreno, ne bih govorio puno to tome. Mogu vam samo reći kako je uložen ogroman trud da se Blanka vrati, a kada će to biti nitko ne zna. Eto, ove snimke koje spominjete govore tisuću riječi. No, napredak na treninzima i snimka skoka koji su svi vidjeli bude nadu da je ovo njena godina', kazao je uvijek oprezni Joško Vlašić koji nije želio otkriti što je Blanka konkretno radila na mini turneji u SAD-u.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

God is good

Objavu dijeli Blanka Vlasic-official (@blankavlasic_official)

'I ranije sam kazao da je to bio unaprijed planirani put kako bi Blanka pronašla rješenje i pospješila svoj oporavak, te povratak punom treningu i natjecanjima. Ponovit ću se: sportska medicina svakim danom ide ogromnim koracima naprijed.'

Za kraj je otkrio kako bi uz ovakav tempo treninga Blanka mogla biti spremna za Svjetsko prvenstvo koje se u ljeto održava u Dohi.

'Tijekom zime, kakav god bio napredak, nastup u dvoranama ne dolazi u obzir. No, idemo korak po korak i nadamo se kako bi Blanka mogla nastupiti na SP-u u Dohi. No, ne želimo da nas uhvati euforija, ali to je velika želja svih nas. Takav raspleti bio bi sjajan!', završio je Joško Vlašić.

'Očekujem da će sljedeća godina donijeti nešto lijepo. Ali bit će uvijek kako Bog da, mislim kako Bog želi. Ja vama sad mogu prostrijeti listu planova i svojih želja, ali stvarno mi je želja da se vratim skakanju i da uživam u ovom vremenu koje mi je darovano', rekla je Blanka sredinom prosinca 2018. u IN Magazinu Nove TV.

Eto, iako su mnogi govorili kako nakon prve operacije Blanka više nikad neće moći skakati, jer je bol bila nepodnošljiva, ona se ipak napornim radom uspjela vratiti i još osvojiti broncu na Olimpijskima igrama 2016. Skok nakon kojeg od boli nije mogla zaustaviti suze bio je samo - početak povratka na veliku scenu.

  • +13
Blanka Vlašić Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/Pixsell