želja Breogana

Bivši hrvatski izbornik iz NBA lige dovodi u španjolski klub jednog od najnadarenijih igrača svoje generacije; poznaje ga iz reprezentacije, ali...

26.05.2022 u 14:11

Bionic
Reading

Španjolski košarkaški prvoligaš Rio Breogan pod vodstvom hrvatskog trenera Veljka Mršića zainteresiran je za dovođenje hrvatskog igrača Luke Šamanića (22) koji se od ožujka nalazi bez kluba, izvijestile su lokalne novine La Voz de Galicia

NBA momčad New York Knicks otpustila je Šamanića koji je igrao za njihovu G-liga ekipu Westchester Knickse. Šamanića su 2019. godine bili izabrali San Antonio Spursi na NBA draftu te je kod njih bio do početka ove sezone.

Mršić je, pak, u siječnju napustio mjesto izbornika Hrvatske pa preuzeo klupu Rio Breogana, momčadi iz sjeverne pokrajine Galicije. Klub zauzima 11. mjesto među 18 ekipa prve španjolske lige, a uprava je produžila ugovor s Mršićem te će on biti trener i iduće sezone.

'Rio Breogan će dubinski morati raditi na izgradnji ekipe jer će (na ljeto) ostati bez važnih igrača poput Muse, Mahalbašića i Trae Bell-Heynesa', piše La Voz de Galicia. 'Među mogućim ciljevima je Luka Šamanić. Opcija njegovog dovođenja dobiva zamah', dodale su te novine.

Treba reći kako Mršić dobro poznaje 210 cm visokog Šamanića s okupljanja hrvatske reprezentacije, a poznaje i njegova oca Marka protiv kojeg je puno puta igrao. Nakon što posljednjih nekoliko godina nije puno igrao čini se kako bi dolazak u snažnu španjolsku ACB ligu bio pun pogodak das Šamanić oživi karijeru.No, kod Mršića nije puno igrao jer je imao problema s ozljedama te s nedostatkom motiva.

Šamanić je kao jedan od najnadarenijih košarkaša u svom uzrastu sa 16 godina prešao iz Zagreba u Barcelonu, a s 18 godina je otišao u ljubljansku Olimpiju pa s 19 godina izašao na NBA draft te se našao među San Antonio Spursima koji su ga izabralu u prvoj rundi.

Rio Breoganov glasnogovornik nije odgovorio na upit Hine oko navodnog interesa kluba za Šamanića. Luka Šamanić nije bio dostupan za komentar.