opet dobili miami

Boston Celticsi nadomak senzacije; mnogi analitičari su ih otpisali, a sada imaju priliku postati apsolutni NBA rekorderi

26.05.2022 u 08:58

Bionic
Reading

Boston Celticsi stigli su na korak od velikog finala NBA nakon što su u petoj utakmici polufinala Istočne konferencije pobijedili Miami Heat sa 93:80 i poveli sa 3-2 u seriji na četiri pobjede.

Tako su Boston Celticsi, momčad koja ima 17 titula NBA prvaka (jednako kao i LA Lakersi) stigla nadomak velikog NBA finala. Plasmanom u finale zaista bi napravili pravu senzaciju jer mnogi ih nisu vidjeli u borbi za titulu. A ako osvoje 18. titulu NBA prvaka imaju priliku postati apsolutni rekorderi...

Celticse je do pobjede predvodio Jaylen Brown sa 25 koševa, Jayson Tatum je dodao 22 uz 12 skokova i devet asistencija. Al Horford je ubacio 16 koševa pridodavši tome sedam skokova i pet asistencija. Sljedeća utakmica će za Horforda biti 140. utakmica play offa. Do sada ni jedan igrač nije odigrao toliko utakmica u doigravanju, a da se nije plasirao u finale i Horford može postati prvi kojem je to uspjelo u šestoj utakmici koja se igra u noći s petka na subotu u Bostonu.

U redovima Miamija, koji je igrao bez ozlijeđenog Tylera Herroa, najbolji je bio Bam Adebayo sa 18 ubačaja i deset skokova, a Gabe Vincent je ubacio 15 koševa.

Miami je na poluvremenu imao pet koševa prednosti, no Boston je rezultat preokrenuo u drugom poluvremenu serijom 24-2, povećavši vodstvo 59-58 na 83-60.

Boston Celtics nisu igrali u finalu NBA od 2010. godine. Od tada su četiri puta igrali u finalima Istočne konferencije u kojima su bolji od njih bili Miami i Cleveland.