KONTRAPROMOCIJA

Bivši hrvatski izbornik iskreno govorio o katastrofi koja se dogodila u Zadru; od dobre ideje do tragične situacije...

22.06.2020 u 16:07

Bionic
Reading

U Studiju 4 gosti Petra Vlahova bili su Nikola Pilić, bivši izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije te Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti

Oni su analizirali dramu oko koronavirusa u Zadru nakon što je objavljeno da je zaražen bugarski tenisač Grigor Dimitrov.

'Ideja da se u Zadru može vidjeti svjetski broj jedan, bila je to vrlo dobra ideja. No, dogodila se velika nesreća, da je Dimitrov igrao, a nije znao da ima koronu i došlo je do katastrofe, pa se zarazilo i nekoliko igrača i trenera', izjavio je Pilić.

'Naravno da se finale moralo odgoditi i tako se od dobre ideje došlo do tragične situacije', dodao je Pilić.

Njemački mediji oštro kritiziraju, posebice organizatora turnira Novaka Đokovića. Zašto se uopće išlo u organizaciju turnira?

'Nijemci uvijek kritiziraju, a oni su prvi počeli s turnirima, prije mjesec i pol dana oni su organizirali turnir. Najlakše je kritizirati. A što je s drugim stvarima koje se događaju u atletici, nogometu, Italiji, Španjolskoj? Kad ne igrate tri mjeseca, a profesionani ste sportaš, želite nešto napraviti... Ideja je bila dobra, pa i naš premijer je bio u gledalištu. Hoću reći, nesreća se dogodila, Dimitrov je došao s koronavirusom, on to nije znao, događat će se iste stvari, jer sport će morati početi prije ili kasnije', kazao je Pilić za HRT.

  • +5
Andrej Plenković na teniskom turniru u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

'Od jedne super ideje, koja bi puno donijela Zadru, da se na takav način pomogne oživljavanju turističke sezone, jer Zadar i Hrvatska dobili bi fantastičnu promociju, dobili smo kontrapromociju', dodao je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

  • +11
Teniski turnir Adria tour: Novak Đoković - Peđa Krstin Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL