negativan je, ali...

Marin Čilić objavio je dobru vijest, ali ima i važnu poruku za sve s kojima je posljednjih dana bio u kontaktu

22.06.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić je u ponedjeljak poslao priopćenje u kojem kaže da je njegv prvi test na koronavirus negativan...

'Nakon sinoćnjeg razvoja događaja u Zadru i prekida Adria Toura, želim Vas obavijestiti da sam u najkraćem mogućem roku napravio test na virus COVID-19 i da je moj nalaz negativan', kazao je Marin Čilić i nastavio:

'Iako nemam nikakve simptome koji se povezuju uz koronavirus i vjerujem da svi oni koji su posljednjih dana bili sa mnom u kontaktu nemaju razloga za brigu, otići ću u samoizolaciju 14 dana, jer unatoč negativnom rezultatu testa, važno je da svi pomognemo smanjiti mogućnost širenja eventualne zaraze. Sve upute vezane za samoizolaciju poštovat ću u potpunosti te ću pažljivo pratiti razvoj situacije.'

  • +8
Grigor Dimitrov, tenisač zaražen koranavirusom u bliskom kontaktu sa brojnim sportašima u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Za sve je objava o proširenju zaraze koronavirusom kod tenisača koji su sudjelovali na Adria Touru bila popriličan šok, no Čilić pokušava smiriti situaciju:

'Bude li ikakvih promjena pravovremeno ću sve obavještavati. Još jednom hvala svima na podršci i upitima o mom i zdravlju moje obitelji. Svima vam želim da ostanete zdravi', zaključio je Čilić.

  • +43
Sudionici Adria tour turnira testirani na koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Naime, u nedjelju navečer je objavljeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji se u subotu povukao s Adria Toura, humanitarnog turnira kojeg je u Zadru organizirao Novak Đoković, pozitivan na koronavirus. Nakon toga su svi koji su bili u bliskom kontaktu s njim odvedeni na testiranje na koronavirus.

  • +11
Teniski turnir Adria tour: Novak Đoković - Peđa Krstin Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

U ponedjeljak ujutro je najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić objavio na svom Instagram profilu da je pozitivan na COVID-29.