PRAVA BITKA NA STAZI

Bivši dvostruki prvak Formule 1 uspio se dokopati boda, ali se osjećao tužno: Žao mi je što je to bilo protiv njega...

06.07.2021 u 15:07

Bionic
Reading

Fernando Alonso je na VN Austrije osvojio jedan bod, ali se osjećao tužno, jer je deseto mjesto uzeo Georgeu Russellu koji tako dugo čeka na značajniji uspjeh s Williamsom

Williams na poneki bod u oktanskon cirkusu čeka od VN Njemačke krajem srpnja 2019. kada je deseti bio Robert Kubica. Od tada traje suša u toj momčadi koja ni ove sezone nema dovoljno dobar bolid za značajnije rezultate.

Omiljeni George Russell na zadnja dva Grand Prixa bio je blizu, a na VN Austije završio je izvan kruga osvajača bodova za jedno mjesto. Desetu poziciju uzeo mu je Fernando Alonso kojem je isto bilo žao što je baš Russellu to napravio.

'Bilo je vrlo uzbudljivo, nažalost zbog samo jednog boda, ali činilo se da je to zadnji krug prvenstva za nas', rekao je bivši dvostruki prvak Formule 1.

'Bilo je lijepo. Na neki način kad sam vidio da je to George, osjećao sam se pomalo tužno što je bitka trebala biti s njim', dodao je Španjolac.

  • +10
Formula 1, VN Austrije, 2021. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Alonso se osvrnuo Russellovu budućnost...

'Mislim da će imati priliku stajati na postolju i boriti se za pobjede u utrci, pretpostavljam u budućnosti, ako ode u Mercedes.'