netko ga prevario?

Bivši Dinamov trener sada se sigurno pokajao; pregazio je svoju riječ, a onda mu je stigla 'slatka osveta' Chelseajeve zvijezde

14.03.2022 u 12:05

Bionic
Reading

Bosansko-hercegovački nogometni stručnjak, 69-godišnji Vahid Halilhodžić, koji od kolovoza 2019. godine vodi marokansku reprezentaciju, doživio je veliku neugodnost

Pred marokanskom reprezentacijom utakmice su dodatnih kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo u Katar. Suparnik Maroku krajem ožujka bit će Kongo.

A ovih se dana očekuje i objava Vahida Halilhodžića na koje će igrače računati za te važne dvoboje. No, iako još uvijek službenog popisa nema, već sada se podiglo puno prašine.

Naime, zna se da je Halilhodžić prekrižio ofenzivnog veznjaka i igrača Chelseaja Hakima Ziyecha, koji je kasnije izjavio da za reprezentaciju više neće igrati dok je Halilhodžić izbornik. Sličnu odluku donio je i igrač Ajaxa Noussair Mazraoui.

Međutim, mediji u Maroku prethodnih dana pišu da je popularni Vaha, bivši trener zagrebačkog Dinama, promijenio svoje mišljenje što se tiče ove dvojice igrača, ali i Abdea Ezzalzoulija koji nastupa za Barcelonu i ranije je odbio poziv Halilhodžića jer je odlučio igrati za Španjolsku.

No, za Vahu su stigle loše vijesti, jer su Ziyech i Mazraoui ostali pri svojoj odluci te još jednom poslali poruku da se neće odazivati pozivu bh-stručnjaka.

Što se tiče Ezzalzoulija situacija se promijenila, jer se on opet predomislio i odlučio je da će ipak igrati za Maroko, te će se odazvati Vahinom pozivu za utakmice protiv Konga.

Halilhodžić je odličnog ofenzivca odstranio iz momčadi u rujnu jer nije želio igrati na prijateljskoj utakmici protiv Gane. Nakon toga se nije našao ni na popisu putnika za Afrički kup nacija.

Nakon eliminacije u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija, Halilhodžić je pred marokanskim novinarima komentirao Ziyecha i potvrdio kako ga nakon svega više ne misli zvati u reprezentaciju, pa čak i da je Lionel Messi.

'Neću se vraćati u reprezentaciju, to je konačna odluka. Meni je sve jasno. Fokusirat ću se na ono što radim i klub', rekao je Ziyech te nastavio:

'Naravno da sam razočaran, A tko ne bi bio? Ali na kraju izbornik je taj koji donosi odluke. Morate ih poštovati. Meni je sve jasno i neću se vraćati u reprezentaciju. Razumijem navijače i žao mi ih je', bila je Ziyechova reakcija na Vahin istup.

Sada je to i potvrdio.