oštra kazna

Bio je zvijezda Cityja, a sad je totalno posramljen i prijeti mu kraj karijere

02.08.2018 u 12:56

Bionic
Reading

Francuskom nogometašu Samiru Nasriju je suspenzija od šest mjeseci, koja mu je dosuđena zbog dopinga, produljena na 28 mjeseci nakon žalbe UEFA-inog etičkog i disciplinskog tijela...

Suspenziju od šest mjeseci UEFA je donijela zbog niza tretmana na kojima je bivši francuski reprezentativac Samir Nasri (31) bio u prosincu 2016. godine u jednoj klinici u Los Angelesu. Nasri, koji je tada bio član Seville, bio je podvrgnut posebnoj intravenoznoj terapiji.

akva terapija zabranjena je od strane Svjetske antidopinške agencije (WADA) jer se u SAD-u provodi u dvostrukim količinama od dozvoljene.

Suspenzija se računa od 1. srpnja 2017., iako je Nasri nakon toga odigrao osam utakmica za Antalyaspor u Turskoj. Francuz, koji je sada slobodan igrač, može početi trenirati s bilo kojim klubom od 1. studenog.

No, pitanje je kako će se dalje razvijati njegova karijera jer je i sam dao naslutiti kako bi, ako mu povećaju kaznu, mogao zaključiti profesionalnu karijeru. Šteta jer s 31 godinom ima još nekoliko dobrih sezona 'u nogama', sigurno je da nije zaboravio igrati. Počeo je u Marseilleu koji ga je 2008. godine za 16 milijuna eura prodao Arsenalu. Igrao je sjajno pa su 'topnici' nakon tri sezone udvostručili njegovu vrijednost - prodali su ga Manchester Cityju za 30 milijuna eura!

  • +7
Premier liga, Tottenham - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U redovima 'građana' je nastavio briljirati, pet je sezona bio jedan od nositelja igre dok ga ozljede nisu 'sasjekle', pa ga je City 2017. godine poslao na posudbu u Sevillu. U Španjolskoj se baš nije snašao i tu je imao problema s ozljedama, pa ga je turski Antalyaspor od Manchester Cityja otkupio za tri i pol milijuna eura.

U Turskoj je odigrao samo osam utakmica, a nakon produžetka suspenzije pitanje je hoće li više zaigrati...