zaželio se akcije

Legenda Los Angeles Lakersa vraća se iz mirovine, želi odigrati sezonu s Kraljem

01.08.2018 u 11:08

Bionic
Reading

Senzacijama nikad kraja, a nova nam dolazi iz NBA lige. Otkako je LeBron James Cleveland zamijenio Los Angelesom ne stišavaju se glasine kako bi se - barem na jednu sezonu - mogao aktivirati Kobe Bryant. Čini se da to više nisu glasine...

Kobe Bryant (39) jedan je od najboljih svjetskih košarkaša svih vremena, s Los Angeles Lakersima osvojio je pet naslova NBA prvaka, igrao je na 18 All-Star susreta, ima i dva olimpijska zlata, a umirovio se 2016. godine. Legendu Lakersa 'slomile' su brojne ozljede, ali i činjenica da posljednjih sezona jednostavno nije imao kvalitetne suigrače s kojima bi mogao ostvariti neki zapaženiji rezultat u doigravanju.

No, u Los Angelesu su se stvari promijenile na bolje, u redove Lakersa stigao je nedodirljivi LeBron James i automatski su postali jedni od najozbiljnijih kandidata za naslov! Potaknulo je to i Bryanta na razmišljanje da se - barem na jednu sezonu - vrati iz mirovine i odigra s 'Kraljem Jamesom'.

Sve do sada su to bile samo glasine, no maštu navijača zagolicao je Shaq O'Neal. I on je, kao i Kobe, legenda Lakersa, zajedno su godinama bili dominantni dvojac u NBA ligi.

'Iskreno, ja o povratku na parket nisam ni razmišljao, ali...', započeo je Shaq O'Neal i ponudio senzaciju:

'Koliko ja čujem, Kobe se vraća! A to ste prvo čuli od mene!'

  • +17
Američki košarkaš LeBron James Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Realno, Shaq bi, bez obzira na godine (46) i pokoji kilogram viška, bez problema razbio konkurenciju pod košem koja baš i nije neka, a i Kobe bi imao što za reći. Sigurno je da se u protekle dvije godine dobro odmorio i zaliječio sve rane, a formu ionako održava igrajući košarku.

I da, majstor je i dalje, ne bi mu trebalo puno da se vrati na najvišu razinu. Nitko od njega ne očekuje 20 koševa po utakmici, a ne bi bio usamljen jer Vince Carter (41) i Dirk Nowitzki (40) bez problema i dalje igraju. Jedno je sigurno, bio bi to - uz svojedobni povratak Michaela Jordana - jedan od najvećih događaja u povijesti NBA lige.

Kakav bi to par bio, Kobe i LeBron!