NEDAVNO DEBITIRALA

Bila je nekada druga tenisačica svijeta, sada razmišlja o karijeri u drugom sportu

07.02.2024 u 18:50

Bionic
Reading

Bivša druga tenisačica svijeta, Poljakinja Agnieszka Radwanska (34), razmišlja o novoj karijeri profesionalke u padelu nakon što je nedavno debitirala na Cupra Fip Touru u Španjolskoj

Radwanska je tijekom teniske karijere osvojila 20 turnira, a najbolji plasman na WTA ljestvici je imala u srpnju 2012. godine kada je bila druga na svijetu. Svoje povlačenje iz profesionalnog tenisa objavila je u studenom 2018. u dobi od 29 godina.

Reket je ponovo uzela u ruke na Padel Touru nastupivši na turniru u španjolskom Finestratu gdje je u paru sa sunarodnjakinjom Martom Domachowskom, još jednom bivšom teniskom profesionalkom, dogurala do 16-ine finala.

"I dalje bih željela igrati jer je padel sport koji volim i raste u cijelom svijetu," rekla je 34-godišnja Poljakinja o sportu s reketom koji kombinira elemente tenisa i squasha.

"Dobra stvar je što ne moram planirati sezonu od početka do kraja. Ako mi raspored dopusti, uskoro ću se vratiti na teren," dodala je.

Radwanska je otkrila kako adaptacija na padel nije bila tako laka kao što neki misle.

"Smatram da je to dinamičan i zabavan sport. Igram kada mogu, dva puta tjedno, kompatibilno s mojom ulogom majke," rekla je u intervjuu za International Padel Federation.

"Padel je sport koji vam nikad ne dopušta opuštanje tijekom poena, svaki poen je borba," dodala je.