6 Kings Slam

Nevjerojatno je koliko će novca Đoković i 'kraljevi' dobiti samo da se pojave na turniru

07.02.2024 u 10:59

Bionic
Reading

Saudijska Arabija će u listopadu ugostiti novi ekshibicijski turnir pod imenom '6 Kings Slam'. Na njemu bi trebali nastupiti Novak Đoković, Rafa Nadal, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev i Holger Rune, a sad je otkriveno i koliko će novca zaraditi svojim dolaskom u Rijad

Organizatorima prestižnog ekshibicijskog turnira '6 Kings Slam' novac ne predstavlja problem. Dapače, Saudijska Arabija čini sve kako bi se promovirala kroz sport, a ovakav turnir na kojem bi trebali nastupiti najboljih od najboljih će imati i do sada neviđeni nagradni fond.

Tako će Novak Đoković, Rafa Nadal, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev i Holger Rune, samo ako se pojave u Rijadu, dobiti po milijun i pol eura, a pobjedniku prvog izdanja '6 Kings Slam' turnira pripast će čak šest milijuna dolara!

Usporedbe radi, osvajač najprestižnijeg Grand Slam turnira, Wimbledona, zaradi dvostruko manje, 'samo' nešto manje od tri milijuna dolara!

Kako god bilo, dečki će nastupom na ovoj ekshibiciji sjajno zaraditi, a vrlo je moguće da će se u Rijadu posljednji put na terenu u međusobnom meču susresti Rafa Nadal i Novak Đoković...