RASPOLOŽENI BAVARCI

Bayernov impresivan niz u Ligi prvaka u povijesti su imala još samo dva velikana, ali postoji i loša vijest za njemačkog diva

26.02.2020 u 08:39

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna s uvjerljivih 3:0 svladali su Chelsea na londonskom Stamford Bridgeu i stigli korak do četvrtfinala Lige prvaka, a usput su došli do impresivnog niza kakav su još imali samo Real Madrid i Barcelona iz ranijih sezona

Podsjećamo, Robert Lewandowski je bio igrač utakmice, dvaput u ulozi asistenta za prva dva gola Serge Gnabryja (51, 54), a bio je i strijelac posljednjeg pogotka u 76. minuti. Veličanstvena predstava Bavaraca koja je podsjetila na pobjedničke nizove dvije španjolske momčadi iz prošlosti.

Naime, Bayern je postao tek treći klub u povijesti Lige prvaka koji je pobijedio u prvih sedam utakmica ovog natjecanja u sezoni (šest u skupini). Prije njemačkog prvaka to je uspjelo Barceloni (2002/03., koja je stala na devet pobjeda zaredom) i Real Madridu (2014/15.).

  • +16
FC Chelsea - FC Bayern München, Liga prvaka, 25.2.2020. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

No ima i jedna loša vijest za Bayern! Oba španjolska velikana u tim sezonama u kojima su pokazali dominaciju na početku Lige prvaka, nisu uspjela osvojiti i trofej s 'velikim ušima'.

Dodajmo još jedan statistički podatak o utakmici u Londonu. Ovo za Chelsea najteži poraz u Uefinim natjecanjima u povijesti.