Mali Vatreni na maxsportu

Baturina o tajni uspjeha i 'najvećem krivcu' za golčinu Englezima u stilu Ronalda; Bišćan oduševljen!

29.03.2023 u 11:03

Bionic
Reading

Odličnu utakmicu odigrala je mlada hrvatska nogometna reprezentacija u Londonu na Fulhamovom stadionu Craven Cottage. Osim pobjede ovaj pripremni dvoboj obilježio je euro-gol veznjak Dinama Martina Baturine

Nakon 53 minute igre mlada hrvatska nogometna reprezentacija imala je vodstvo od 2:0 u Londonu.

Hrvatska U-21 prošlog je tjedna u Varaždinu odigrala neriješenih 0:0 s Izraelom, a posljednju je provjeru prije lipanjskog Europskog prvenstva odradila protiv snažne Engleske u Londonu.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izabranike Igora Bišćana u vodstvo je doveo Martin Baturina u 34. minuti golčinom iz slobodnog udarca. Engleski golman nije imao nikakve šanse. Gol o kojem će se još dugo pričati - koji se mogao vidjeti u izravnom prijenosu na kanalu MAXSPORT - možete vidjeti u prilogu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Na 2:0 povisio je Dion Drena Beljo iz jedanaesterca u 53. minut, a u završnim minutama – također iz jedanaesterca - poraz Engleza ublažio Gibbs-White.

Ovo je bila provjera prije odlaska na Europsko prvenstvo - koje je na rasporedu u lipnju i srpnju u Rumunjskoj i Gruziji - gdje male Vatrene očekuju dvoboji s Ukrajinom, Španjolskom i domaćinom Rumunjskom.

'Naši dečki će se s veseljem sjećati ove utakmice, jer nije jednostavno pobijediti ovako dobru Englesku. Uvodnih 10-15 minuta bilo je nezgodno, dobro smo prošli kroz taj period i onda izgledali sve bolje. Moram biti zadovoljan, odigrali smo ozbiljnu utakmicu protiv momčadi koja spada u sami vrh. Bili smo prisiljeni braniti se veći dio utakmice, biti u bloku, i to su dečki odlično odradili', kazao je nakon utakmice izbornik U21 selekcije Igor Bišćan dodavši:

'Uz dva postignuta pogotka, imali smo još neke dobre situacije zabijemo još koji gol. Sretan sam zbog njih, vidjeli su kada su ozbiljni, požrtvovni i disciplinirani da su dobri.'

Junak utakmice Martin Baturina rekao je i nekoliko riječi o golu u stilu Cristiana Ronalda. Svojom igrom i brojem 10 na dresu mnogi ga vide kao istinskog nasljednika Luke Modrića…

'Jako teška utakmica. Što se tiče slobodnog udarca, trener me u Dinamu izabrao kao izvođača prekida, vježbam to stalno i isplatilo se. Engleska je možda i najjači suparnik s kojim smo mogli igrati, bili smo disciplinirani, imali plan kako igrati protiv njih i na kraju slavili', kazao je nakon utakmice skromni Baturina.

Dakle, zasluge za ovo svakako imaju trener Dinama Ante Čačić i njegovi suradnici jer upravo ovakvog igrača treba i Zlatko Dalić. Ovakvog izvođača slobodnog udarca vatreni nisu imali još od Darija Srne!

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U-21: ENGLESKA - HRVATSKA 1:2 (0:1)

  • Prijateljska utakmica. Craven Cottage, London.
  • Sudac: K. Jakubik (Poljska)
  • Strijelci: 0:1 - Baturina (34'), 0:2 - Beljo (53' - 11m), 1:2 - Gibbs-White (87' - 11m)
  • Žuti kartoni: Lewis (33'), Frigan (64'), Pršir (83'), Johnson (90+5')

Engleska: Trafford (46' Griffiths), Thomas (62' Aarons), Wood, Johnson, Lewis (62' Spence), Doyle (67' Elliott), Garner, Ramsey (62' Gibbs-White), Madueke (62' Smith Rowe), Jones (80' McAtee), Palmer (80' Gomes). Izbornik: L. Carsley.

Hrvatska: Kotarski, Jureškin (70' Hodža), Smolčić (69' Jelenić), Soldo, Čolina (80' Jurčec), Pršir, Baturina (81' Palaversa), Kačavenda (70' Perković), Vidović (62' Marin), Frigan, Beljo (81' Beljo). Izbornik: I. Bišćan.

Marijan Kustić

Čestitka predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

'Pobjeda protiv tako jake selekcije sigurno će puno značiti za samopouzdanje cijele ekipe uoči nastupa na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Izbornik Bišćan sa stožerom radi odličan posao, u momčadi ima zaista puno talentiranih igrača te mislim da smijemo s puno optimizma i ambicije gledati prema Euru. Već je i plasman vrlo lijep uspjeh, ali Hrvatska je i ovom pobjedom pokazala da može igrati sa svakim protivnikom te da ima pravo nadati se prolasku skupine, a uz malo sportske sreće, i borbi za plasman na Olimpijske igre', kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.

  • +9
Engleska U-21 - Hrvatska U-21 (28.3. 2023.) Izvor: Profimedia / Autor: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia