FA CUP

Arsenal i ManUtd teškom mukom prošli 'popravni'

16.01.2013 u 23:25

Bionic
Reading

Manchester United i Arsenal izborili su prolazak u 4. kolo engleskog nogometnog FA Cupa minimalnim pobjedama u ponovljenim susretima protiv West Hama, odnosno Swanseaja

Prvi je prolazak izborio londonski Arsenal, koji je u samoj završnici ponovljene utakmice, nakon 2;2 u Walesu, slomio Swansea pogotkom u 86. minuti. Autor je bio Jack Wilshere, kojem je to bio prvi pogodak u engleskim natjecanjima od 27. studenog 2010. godine!

Pri pogotku mu je asistirao robusni francuski centarfor Olivier Giroud.

Recimo i da je momčad menadžera Arsenea Wengera bila bolje tijekom cijele utakmice, te je već na poluvremenu trebala voditi s barem dva pogotka razlike, no Nizozemac Vorm bio je sjajan na vratima velškog sastava.

Arsenal će u 4. kolu FA Cupa igrati protiv niželigaša Brightona.

Posljednji se u 4. kolo plasirao vodeći sastav Premierlige Manchester United, koji je na Old Traffordu s također minimalnih 1:0 svladao West Ham. Podsjetimo, United je bio na rubu ispadanja u prvoj utakmici, ali ga je od toga spasio Robin Van Persie pogotkom u posljednjim minutama susreta.

Strijelac jedinog pogotka danas bio je povratnik u sastav nakon ozljede Wayne Rooney, kojem je za pogodak asistirao suigrač u napadu Javier Hernandez. Dogodilo se to već u 9. minuti prvog dijela, nakon čega je United uglavnom održavao prednost i osigurao susret protiv Fulhama.

FA Cup, 3. kolo, ponovljene utakmice:

Arsenal - Swansea 1:0 (Wilshere 86), prva utakmica 2:2
Manchester United - West Ham 1:0 (Rooney 9), prva utakmica 2:2