TATA VRLO KRITIČAN

Argentinci u brizi nakon muke: Bile su to hrvatske rezerve!

13.11.2014 u 09:39

Bionic
Reading

Tata Martino priznaje da bi volio da njegova ekipe igra s više tečnosti te nakon pobjede 2:1 protiv Hrvatske smatra da se moraju mnogo poboljšati uoči Copa Americe...

Argentina nije oduševila protiv Kovačeve B reprezentacije. Naši su vodili na odmoru zahvaljujući impresivnoj akciji Kovačića i Sharbinija, da bi u drugom dijelu nakon silnih promašaja Gaučosi ipak dvaput zabili: jednom zahvaljujući ruci Aguera, drugi put iz kaznenog udarca.

'Moramo se dosta poboljšati, ali ima i pozitivnih aspekata. U drugom dijelu bolje smo vršili presing. U prvom je on bio slab, zbog toga im je bilo lakše. U drugom više nam nisu mogli naštetiti svojim brzim izlascima. Imali smo cijelo vrijeme plan i ideju kako igrati i preokrenuti rezultat. Nismo očajavali. Ipak je bila velika razlika, jer oni su igrali s većinom rezervi,' izjavio je izbornik Tata Martino nakon susreta te se osvrnuo na Messija i njegovu ulogu na desnoj strani koju mu je dodijelio:

'Messi je bio naš najbolji igrač, napravio je razliku. Igrao je konkretno, dobro asistirao i također kvalitetno završavao akcije. Bio je na desnoj strani, no imao je potpunu slobodu. Jedino što smo od njega i ostalih u vrhu napada tražili je da drže tri pozicije, u trenutku kada vršimo pritisak na protivničku ekipu.'

'Bilo je dobrih, ali i loših stvari. Volio bih kad bi ekipa imala više tečnosti u igri. No, s igračima koje Argentina ima ponekad je i ovo dovoljno za pobjedu u utakmici,' zaključio je bivši trener Barcelone.