remi bez golova

Areola spasio Francusku na otvaranju Lige nacija

06.09.2018 u 23:00

Bionic
Reading

Njemačka i Francuska odigrale su utakmicu bez golova u Münchenu u prvom kolu UEFA-ine Lige nacija. Nijemci su imali bolje prilike, no areola je izvrsno branio...

Njemačka i Francuska odigrale su utakmicu bez golova na otvaranju najviše kategorije UEFA-ine Lige nacija. Prvo poluvrijeme je proteklo bez golova, u vrlo opreznoj i često gruboj igri, uz vrlo malo ozbiljnih prilika. Drugo poluvrijeme je bilo znatno atraktivnije. Francuska je bila opasnija momčad na početku drugog poluvremena, no Neuer je zaustavio dva Griezmannova udarca iz 49. i 64. minute. Nakon toga inicijativu je preuzela Njemačka, a Francuze je u igri držao sjajni Areola. Brani pokušaje: Reusa iz 64., Hummelsa iz 72., te Müllera i Gintera iz 75. minute. Francuzi su skoro došli do pobjede na samom kraju susreta, no Neuer je pratio igru i spriječio da skrenuti udarac Dembelea završi u njemačkom golu. Remi na kraju djeluje kao realan rezultat. 'Les Bleusi' su tako produžili niz bez poraza u Njemačkoj na pet utakmica upisavši tri pobjede i dva neodlučen ishoda.

  • +11
Njemačka - Francuska, Liga nacija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Liga nacija je otvorena ogledom Kazahstana i Gruzije, a gosti su u Astani slavili 2-0. Giorgi Čakvetadze se upisao u povijest kao strijelac prvog gola u novom natjecanju. Veznjak belgijskog Genta postigao je fantastičan pogodak u 69. minuti, a pobjedu gostiju potvrdio je Serhij Mali postigavši pogodak u vlastitu mrežu u 74. minuti. Bio je to susret iz skupine 1 Lige D (najslabijeg razreda).

U susretu skupine 4 Lige B Wales je u Cardiffu pružio sjajnu predstavu protiv Irske pobijedivši 4-1. Domaćin je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, a strijelci su bili Tom Lawrence (6), Gareth Bale (18) i Aaron Ramsey (37). U drugom dijelu među strijelce se upisao i Conno Roberts (55), dok je utješni gol za goste zabio Shaun Williams (66). U njihovoj skupini još se nalazi Danska.

Bugarska je u susretu trećeg jakosnog razreda u Ljubljani pobijedila Sloveniju 2-1, a junak utakmice bio je dvostruki strijelac Božidar Kraev (3, 59), dok je strijelac za Sloveniju bio Miha Zajc (40).

U dvoboju iste skupine Norveška je pobijedila Cipar 2-0 uz dva gola Stefana Johansena (21, 42).