klupsko sp

Arapi bolji od River Plate; Zoran Mamić sa svojim Al Ainom izborio finale klupskog SP-a

18.12.2018 u 21:10

Bionic
Reading

Nogometaši Al Aina, prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje vodi hrvatski trener Zoran Mamić, prvi su finalisti ovogodišnjeg Svjetskog klupskog prvenstva. U polufinalu je Al Ain na svom terenu svladao prvaka Južne Amerike River Plate nakon izvođenja jedanaesteraca s ukupnih 7:6...

Domaći su poveli već u 3. minuti kada je Marcus Berg lagano glavom dodirnuo loptu ubačenu iz kornera i prevario nespretnog Armanija na golu Rivera. Ipak, do kraja prvog poluvremena argentinska je momčad preokrenula rezultat s dva gola Santosa Borrea u 11. i 16. minuti.

Početkom nastavka Caio je u 51. minuti izjednačio na 2:2, a rezultat se do isteka 120. minute više nije mijenjao iako je River Plate u 69. minuti imala kazneni udarac, no udarac Gonzala Martineza zaustavila je greda.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca svih pet igrača Al Aina bilo je precizno, kao i prva četiri igrača Rivera, da bi pokušaj Enza Pereza u posljednjoj petoj seriji zaustavio domaći golman Khalid Eisa.

  • +21
Nogometna utakmica prvog kola arapske Lige prvaka, Al Ain - ES Setif Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Al Ain će tako u subotnjem finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojemu će u srijedu od 17.30 sati igrati europski prvak Real Madrid i prvak Azije, japanski predstavnik Kashima Antlers.