EUROPSKA LIGA

Anži prošao Udinese, Rubin 'pregazio' Inter

22.11.2012 u 20:34

Bionic
Reading

Anži je na svom terenu pobijedio Udinese 2-0 i time su se Rusi plasirali dalje, a Udinese je ispao iz svih mogućih kombinacija. Istodobno, Rubin se lako obračunao s pomlađenom momčadi Intera i osvojio prvo mjestu u skupini

Potpuno pomlađeni, a samim time i oslabljeni milanski Inter, nije mogao mnogo toga napraviti u ogledu 5. kola skupine H Europa lige. Ruski Rubin je pobijedio talijansku momčad na svom travnjaku 3-0.

Već u 2. minuti je Rubin poveo i to uz veliku pomoć suparničkog obrambenog igrača Juana koji je pogodio vlastitu stativu. Lopta se potom odbila do Karadeniza kojem nije bilo teško zatresti mrežu za vodstvo domaćina.

Napadao je Rubin i nakon tog ranog pogotka, ali u daleko sporijem ritmu, dok su se pokušaji Intera lako odbijali od domaće obrane. Recimo da je kao i u prethodna četiri slučaja Europa lige u startnoj postavi Intera bio mladi 19-godišnji hrvatski nogometaš Marko Livaja. Zaradio je Livaja žuti, a iz igre je izašao početkom drugog dijela kada ga je zamijenio Palacio.

Završnica utakmice pripala je domaćem igraču Rondonu koji je dva puta pogodio suparnička vrata, prvo u 86., pa za kraj u 90. minuti.

No, i jedna i druga momčad su već ranije osigurale prolaz dalje, s tim da sada Rubin na vrhu ima tri boda više od Intera.

U drugom ogledu ove skupine Neftçi i Partizan su remizirali 1-1, pa tako i dalje niti jedna od ove momčadi nije u Europa ligi okusila pobjedu. Gosti su s igračem manje zadržali remi tijekom posljednjih trinaest minuta.

U skupini A je Anži na svom terenu pobijedio Udinese 2-0. Time su se Rusi plasirali dalje, a Udinese je ispao iz svih mogućih kombinacija. Dugo je Anži lomio suparnika i onda je unutar četiri minute postigao dva pogotka. Prvo je Samba bio precizan u 72. minuti, a potom i Samuel Eto'o u 75. Na kraju su gosti posljednjih deset minuta igrali sa čovjekom manje nakon drugog žutog kartona Brazilca Williansa.