ODLIČAN ALI NESRETAN

Ante Tomić u najkorisnijoj petorci finalnog 'el clasica'

20.06.2013 u 16:45

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić zaslužio je mjesto u idealnoj petorci velikog finala doigravanja Endesa lige u kojem je Real Madrid porazio Barcelonu sa 3-2 u seriji i osvojio prvi ligaški naslov od 2007. godine

Uz Tomića, koji je izabran u petorku zbog svoje sjajne učinkovitosti, u njoj se našlo mjesta za suigrača mu iz Barcelone Šarunasa Jasikevičiusa, te trojicu Realovih igrača, Sergija Llulla, Rudyja Fernandeza i Felipea Reyesa.

Potonji je ujedno izabran i za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije po drugi put u karijeri nakon 2007. U pet susreta Reyes je tako ostvarivao prosjek od 12.2 koša, 5.2 skoka, uz vrijednosni indeks 13. Najbolja utakmica bila mu je ona treća u kojoj je zabio 20 koševa uz vrijednosni indeks 26.

Tomić je u pet finalnih dvoboja upisivao prosječno 10.2 koša uz 6.4 skokova i 1.4 dodavanje za prosječno 28 minuta provedenih na parketu. Zablistao je u drugom dvoboju kada je u pobjedu za 1:1 ugradio 18 koševa i 11 skokova, no na kraju serije razina mu je pala. Ipak, bio je jedan od ključnih Barcinih karika i bio bi među kandidatima za MVP da su Katalonci slavili u majstorici u Madridu. Prošle sezone nastupao je za Real i finale prvenstva izgubio je protiv Barcelone. Bio je odličan, ali nema sumnje da bi ovu počast i sve brojke mijenjao za naslov državnog prvaka, čime se u karijeri još nije osladio. Izabran je i u idealnu petorku Eurolige gdje je također ostao bez trofeja, a prvakom je postao Olympiakos.

Tomić je ove sezone nerijetko briljirao i u Euroligi, izvaci njegove igre protiv Himkija