ŽIVOT PROFESIONALCA

Ante Ćorić o svom debiju protiv Dinama, ali i ispadanju Modrih od PAOK-a

15.03.2024 u 11:29

Bionic
Reading

Pred nogometašima Rudeša ove nedjelje (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv) utakmica je 27. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a suparnik im je Dinamo. Bit će sigurno posebna za 26-godišnjeg Antu Ćorića jer je nogometno odrastao baš u Dinamu

Svojevremeno jedan od najvećih Dinamovih talenata, Ante Ćorić, koji je u ljeto 2018. godine potpisao za talijansku Romu, ove se zime vratio u hrvatski nogomet. Točnije, u Rudeš, klub koji je na začelju prvenstvene tablice.

No odlučio je Ćorić pomoći i sebi i klubu, biti podrška mladim igračima koje čelništvo Rudeša uvodi u ozbiljan seniorski nogomet.

Ove nedjelje Rudeš će u Kranjčevićevoj dočekati Dinamo, jednog od tri pretendenta za naslov prvaka i klub koji je Ćorićima - sve. Bit će to ujedno prvi put da Ante igra protiv Dinama.

'Ne znam kako bih opisao osjećaj. Volim taj klub, ali igram za Rudeš. Dat ću dvostruko više gasa, jedva čekam da utakmica počne', rekao je Ćorić u uvodu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Cijela obitelj je za Dinamo, posebno brat Josip.

'Ne znam za koga će navijati. Valjda za brata, ali stvarno je lud za Dinamom, pa me ne bi čudilo da ga u nedjelju vidim na istoku', nasmijao se Ćorić i odgovorio na upit o mogućem povratku njega i brojnih igrača njegove generacije u Maksimir.

'Evo, naježim se kada to čujem, ali ne bih htio komentirati. Dinamo je taj koji odlučuje. Svi mi sanjamo da se jednog dana vratimo u Maksimir… Meni je bitno da budem zdrav, da svaku utakmicu budem bolji, skupljam bodove.'

Inače, u momčadi ima još nekih igrača iz tog perioda u kojem je Ćorić igrao za Modre.

'Ima, da, Ademi (kao iz topa ispalio je Ćorić, op.a.). A tu je još Zagorac... Njih dvojica su genijalci. Tu je i Perić, ali on je drugačiji tip...'

Imao je Ćorić ovog tjedna zdravstvenih problema. Dva je dana doma ležao s temperaturom 39,8°C, ali od srijede je na dispoziciji treneru Mladini. Naravno, gledao je i Dinamovo posrtanje protiv PAOK-a.

'A što reći? Žao mi je što je Dinamo ispao. Prvo poluvrijeme bilo je pogubno. Ali u drugom je opet pokazao da zna i može. Ponavljam, šteta, jer Dinamo je jedini hrvatski klub koji nas uspješno prezentira u Europi.'

A može li Dinamo, u konkurenciji Rijeke i Hajduka, do naslova prvaka?

'Nema favorita. Sve tri ekipe su super. Zadnje utakmice će odlučivati, ali možda status blagog favorita dajem Dinamu', zaključio je Ćorić.

  • +23
Gorica - Rudeš, SuperSport HNL, 4.3.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL