SAMO ZA TPORTAL

Ivan Bošnjak nakon Dinamovog debakla jasan: Sigurno su svi to vidjeli...

15.03.2024 u 05:55

Bionic
Reading

Dinamo se neslavnim porazom 1:5 od PAOK-a oprostio od Europe za ovu sezonu. Iako se znalo da će uzvrat na stadionu Toumba biti 'paklen', igrači Sergeja Jakirovića u prvih 45 minuta kao da se nisu pojavili na utakmici te su Grci već u prvom dijelu nadoknadili minus od dva gola iz Zagreba

PAOK je poveo golom Abdula Rahmana Babe (27), za 2:0 lopta koju je uputio Konstantinos Koulierakis odbila se od Petra Sučića (33), a za 3:0 je pogodio Brandon Thomas (42).

Dinamo je smanjio na 3:1 preko Arbera Hoxhe (49), da bi plasman PAOK-u u četvrtfinale Konferencijske lige osigurali Konstantinos Koulierakis (73) i Andrija Živković (88-11m).

Naravno, nakon ovakve utakmice, malo se toga moglo reći. Bivši hrvatski reprezentativac, također igrač Cibalije, Hajduka, Dinama, Rijeke, ali i grčkog Iraklisa, Ivan Bošnjak bio je jasan.

'Gledajući ovu utakmicu, ne znam kad je Dinamo odigrao lošije. Siguran sam da su svi to vidjeli. Ali što je najupečatljivije, on je i nakon tako lošeg prvog poluvremena odlično ušao u nastavak utakmice. Zabio je gol, imao dvije sjajne prilike preko Špkića i Sučića i mogao je dovesti PAOK u potpunu nervozu. Žalimo i za Mišićevim udarcem', pojasnio je 45-godišnji Bošnjak.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Zbilja mi je teško nešto suvislo reći o ovakvoj utakmici. Ne znam gdje je zapelo, odnosno što je otišlo u krivo da se tako ušlo u nju. Mislim da tih 3:0 na poluvremenu čak i nije realno. Mogao je Dinamo biti potopljen. Ali takve se utakmice jednostavno događaju. Događale su se i meni dok sam igrao za Dinamo. Nije to ništa neuobičajeno.'

Ali kako objasniti te silne individualne greške?

'Vjerujem da ih nitko ne zna objasniti. Jer vidjeli smo da Dinamo zna i može igrati i protiv ovakvih suparnika. No Koulierakis je dobio priliku i proslavio se. Doduše, zabijao je već golove, ali očito se nije upozorilo na njega. Ali bit će sada vremena za analize. Iako će one doći prekasno. Jednostavno, dogodila se neka blokada.'

Životna priča igrača kojeg su obožavali i Torcida i BBB-i

Može li ovaj poraz poremetiti Dinamo, koji je u bodovnom minusu za Rijekom i Hajdukom? Jedina olakotna okolnost Modrima je što u sljedećem kolu, prije reprezentativne pauze, igraju s najlošijom momčadi lige, Rudešom?

'Mislim da ih ovaj poraz neće poremetiti. Da, dobro ste rekli, sreća im je što imaju Rudeš, pa pauzu. Ali to su sve profesionalci. Za dan, dva već će zaboraviti ovaj šok i poraz te se okrenuti novim obavezama. Jer nakon pauze dolaze im dva okršaja s Hajdukom, i te bi utakmice mogle biti ključ sezone', završio je Ivan Bošnjak, nogometaš koji je svojom srčanošću osvojio i Torcidu, ali i Bad Blue Boyse.

  • +61
PAOK - Dinamo, Konferencijska liga, 2023./24. Izvor: EPA / Autor: PAVLOS MAKRIDIS / MEGA PRESS/Pix