RIJEKA PRIJETI

Dinamov trener objasnio zašto je Ademi dobio 'zeleno svijetlo' za odlazak, te što misli o Šimiću

18.03.2023 u 11:50

Bionic
Reading

Dinamo ove nedjelje od 17.30 sati (MAXSport 1) na svom stadionu dočekuje Rijeku. Bit će to veliki ispit za Modre, koji su u zadnje tri utakmice doživjeli dva poraza i jedan remi. Zanimljivo, sve loše u tim utakmicama dogodilo im se dok na terenu nije bilo Arijana Ademija, koji je protiv Osijeka odigrao prvo poluvrijeme. U nastavku su gosti poveli, ali Petković je izjednačio za taj jedini bod u tri utakmice

Porazi od Šibenika i Istre uzdrmali su poziciju treneru Anti Čačiću. I zato se u maksimirskim prostorijama od nedjeljne utakmice protiv sve bolje Rijeke, očekuje puno.

Međutim, Dinamovom treneru nije nimalo jednostavno, jer u ta dva poraza nije bilo Arijana Ademija, koji će protiv Rijeke odigrati zadnje minute u Modrom dresu. A svi znamo, što se još jednom dokazalo, koliko ovaj Šibenčanin znači Dinamu. Vođa, borac, motivator... Pravi kapetan, koji od ponedjeljka više neće biti dio Dinamove momčadi.

I mnogi su se navijači na društvenim mrežama pitali, zašto takvog igrača Dinamo uopće pušta. Jer nije Kina neki veliki izazov.

Sada je Čačić, u najavi okršaja s Rijekom, objasnio podosta toga o Ademijevom odlasku.

'Dinamo je ušao u rezultatsku rupu, a uz sve, morat ćemo se naviknuti na eru igranja bez Ademija. Sigurno je Ademi posebna tema jer igra oproštajnu utakmicu. Dao je svojih 13 godina za Dinamo, a i Dinamo je dao njemu jako puno. Sjetimo se afere s dopingom, gdje je, hvala Bogu, izašao čist. Njegova je velika želja da s ovom ponudom materijalno osigura budućnost obitelji. Želi se oprostiti od Dinama kad je u vrhu. Uzor svlačionici od prvog do zadnjeg. Zahvaljujem mu na svemu, zaista je u svim segmentima s igračke i one ljudske strane zaslužuje da sve učinimo da mu oproštajna utakmica bude u dobrom sjećanju'.

  • +13
Šibenik - Dinamo, 25. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

A koliko će nedostajati Ademi?

'Moram reći, jako mi je teško. Bio je jako mlad kad je došao, gurali smo njega i Brozovića, bude se lijepa sjećanja, a bilo je tu još toga, naročito prošlih godina. Ostaje ljudska praznina na koju neko mora uskočiti, prilika je to malo starijim igračima, ali ima i mlađih koji naginju prema tome. Teško mi je govoriti o imenima, na sličnoj poziciji je dugo godina igrao Mišić, ali imamo igrače koji su senatori: Ristovski, Petković, Livaković, mlađih igrača koji dolaze. Ali da imamo zdravu jezgru, imamo'.

Osvrnuo se Dinamov trener i na navodni sukob s Darijom Šimićem, odnedavnim članom Uprave, a koji prema Čačićevim riječima još uvijek ne zna koje su mu ingerencije.

'Dario je dijete kluba i u ovaj klub je došao dograđivati, a ne razgrađivati. Nikakvih ratova neće biti, svi smo u službi Dinama. Šteta da se stavio fokus nakon skupštine na skupštinare i na nove članove uprave. Možda tražim opravdanje, ali to je možda maknulo fokus od nekih igrača s najbitnije strane - igre.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.