RIJEČ TRENERA

[VIDEO] Antu Čačića pitali strahuje li od otkaza, a on uzvratio protupitanjem vezanim uz Darija Šimića

15.03.2023 u 19:55

Bionic
Reading

Nogometaši Istre 1961 dočekali su da nakon gotovo devet godina svladaju Dinamo. Pobjednički gol za pulsku momčad zabio je Matheus u 90'+1 minuti. Naravno, bio je razlog za veliko slavlje domaćina, ali i signal Dinamovom treneru Anti Čačiću da mora nešto pod hitno poduzeti, jer njegova momčad već tri utakmice ne zna za pobjedu

Dinamo je u zadnje tri utakmice osvojio samo bod. S time da je u ogledu protiv Osijeka, lovio prednost suparnika. Dakle, nije teško zaključiti da je Čačićeva momčad u 'silaznoj putanji'. Na njegovu sreću, prednost pred Hajdukom je velika, pa još uvijek nema mjesta panici. Osim zbog igre.

Pokušao je Čačić naći opravdanja za nastup na Aldo Drosini.

'Tražili smo svih 90 minuta da izvučemo što više, ali nažalost u zadnjoj minuti doživjeli smo poraz. Težili smo dobrom rezultatu, imali smo prilike koje nismo iskoristili. Istra je bila standardna, organizirana, nismo im dali puno prilika, ali moramo konstatirati nešto, teško nam je igrati po ovakvim podlogama', rekao je Ante Čačić, prema kojem su navijači nakon utakmice bili prilično drski, dobacivavši mu da se primi servisiranja TV uređaja.

'Na ovakvim terenima nas čekaju momčadi koje vrebaju iz kontre, tako je bilo u Šibeniku, tako je i danas. Moramo se sad pripremiti za Rijeku, imali smo problema, Šutalo i Ivanušec su bili na klupi. Ne mogu biti zadovoljan, u tri utakmice smo uzeli samo jedan bod. Osijek je bila dobra utakmica, a danas smo iz jedne situacije ostali i bez tog jednog boda. Zaslužena pobjeda Istre, čestitam im'.

Činjenica je da Čačić ne može računati na sve najbolje što ima, ali i da se itekako osjeti izostanak Arijana Ademija, koji niti u ovoj utakmici nije konkurirao za sastav. Očito je mislima već u Kini, pa ga u Dinamu ne žele dovesti u nezgodnu situaciju. Ili ne daj Bože - do ozljede.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Momčad je navikla na Ademija, kapetan je tu 13 godina, ali moramo se naučiti na život bez njega. To nas sad čeka u budućnosti'.

Što nedostaje vašoj momčadi?

'Nedostaje nam realizacije, ali danas smo imali dobrih situacija. Kod kornera i prekida nam nedostaje nešto više, malo više odlučnosti i hrabrosti. Pogotovo na ovakvim terenima, teško se s loptom uvijek uštetati u gol. Bilo je htijenja, angažman je bio dobar, ali izvedba na kraju nije polučila bolji rezultat'.

Opet ste napravili samo jednu izmjenu...

'Momčad je imala ritam, bili smo korektni. Pred kraj smo mogli nešto mijenjati, odustali smo od toga, tko sad može znati što bi bilo... Htjeli smo ubaciti još jednog napadača, ali smo ostali pri svom'.

Starhujete li od otkaza i jeste li možda pričali već s Darijom Šimićem?

'Dario Šimić prvo mora potpisati ugovor, mora znati što mu je u opisu posla u klubu. Rado ću razgovarati s njim. Bojim li se otkaza? Čega ću se bojati, imam previše godina, zna se čega se bojim u životu', završio je Čačić.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +10
Nogomet: Istra 1961 - Dinamo, utakmica 12. kola SuperSporta HNL-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic