drama u las palmasu

Ante Budimir nakon udarca u glavu pao u nesvijest, hitno je prebačen u bolnicu

26.02.2024 u 05:54

Bionic
Reading

Hrvatski napadač u redovima španjolske Osasune Ante Budimir (32) dobio je jak udarac u lice nakon skoka u 90. minuti utakmice protiv Las Palmasa. Pao je na teren, a lice mu je bilo krvavo...

Ante Budimir odigrao je gotovo cijelu utakmicu za Osasunu u gostima kod Las Palmasa (1:1). No, Budimir je u 90. minuti dobio jak udarac u glavu prilikom skoka s protivničkim igračem...

Nakon tog udarca u glavu Budimir je pao na tlo, a lice mu je bilo krvavo, pa ga je trener Osasune Jagoba Arrasate morao u samoj završnici izvaditi iz igre.

Odmah nakon što je zamijenjen Budimir je izgubio svijest, pa je odmah prevezen u bolnicu u Las Palmasu. Trener Osasune je po završetku utakmice potvrdio da je Budimir ostao bez svijesti i da je hitno prebačen u bolnicu na dodatne preglede kako bi se procijenilo njegovo stanje.

  • +5
Sevilla - Osasuna, španjolska liga, 28.1.2024. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

'Izgubio je svijest i sada je na pregledima. Nadajmo se da će vijesti biti dobre, ali ne mogu vam to sa sigurnošću reći jer je imao vrtoglavicu i izgubio svijest od tog udarca', kazao je trener Osasune Jagoba Arrasate.

Budimir je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Osasunu, zabio je čak 14 golova u La Ligi uz dvije asistencije. Definitivno je najbolji igrač Osasune, ujedno i četvrti strijelac prvenstva. Više golova dali su jedino Bellingham (16) i Mayoral (15). Isti broj golova kao i on ima Ukrajinac Dovbyk iz Girone.

U kasnim noćnim satima ipak su stigle umirujuće vijesti. Osasuna se oglasila na X-u.

'Napadač Ante Budimir ima frakturu desnog maksilarnog sinusa. Kirurg će procijeniti njegovo stanje kako bi utvrdio je li potrebna operacija. Igrač se tijekom večeri vratio u hotel, a te se u ponedjeljak s momčadi vraća u Pamplonu', objavio je klub.

Standings provided by Sofascore