velika neizvjesnost

Napadač Bordeauxa u komi nakon sudara na terenu

25.02.2024 u 23:55

Bionic
Reading

Napadač francuskog drugoligaša Bordeauxa Alberth Elis (28) nalazi se u induciranoj komi nakon što je zadobio ozbiljnu ozljedu glave nakon sudara s protivnikom u subotnjem susretu protiv Guingampa

Elis se sudario sa suparničkim igračem Donatienom Gomisom nakon svega 40 sekundi utakmice. Pomoć mu je na terenu pružana skoro deset minuta nakon čega je hitno prevezen u bolnicu gdje je podvrgnut "kirurškoj intervenciji", a prema pisanju francuskih novina stavljen je u induciranu komu.

Mediji navode kako je operacija prošla dobro, dok će daljnji testovi i snimanja otkriti opseg Elisovih ozljeda i moguće nuspojave.

"Elis je sinoć operiran. U ovom trenutku nije moguće reći ništa o njegovim vitalnim funkcijama", stoji u priopćenju njegovog kluba. Iz Bordeauxa su objavili kako neće davati daljnje komentare, pozivajući na "suzdržanost" medija prema igraču i njegovoj obitelji.

Honduraški reprezentativac se pridružio Bordeauxu 2021. godine nakon što je igrao za Boavistu i Dynamo Houston u MLS-u.

"Ti si hrabrost i snaga, Panterita, ti si ratnik koji zna voditi bitke. Honduras je s tobom", objavila je reprezentacija Hondurasa na platformi X.