SVE JE JASNO

Alonso vozi kao zvijer i očajnički pokušava samog sebe – prodati!

10.04.2017 u 10:25

Bionic
Reading

Fernando Alonso oduševio je mnoge svojim nastupom tijekom kvalifikacija i utrke u Šangaju, a prema njegovim izjavama, čini se da je najviše impresionirao samog sebe...

Španjolski 35-godišnji šampion niti ove se sezone za volanom McLaren Honde neće boriti za titulu, ali to ne znači da svojim vožnjama na stazi nije u stanju oduševiti ljubitelje elitnog automobilističkog natjecanja.

Ako je suditi po Alonsovom nastupu ovog vikenda u Šangaju, gladniji je nego ikad i vozi iznimno žestoko, što je potvrdio da subotnjim kvalifikacijama kada je u slabašnom bolidu osvojio odlično 13. mjesto, dok je timski kolega Stoffel Vandoorne ostao na samom dnu.

'Vozio sam poput zvijeri, nije me bilo briga za rizik, išao sam i preko granica. Ovo je jedan od mojih najboljih krugova u životu,' slavodobitno je izjavio dvostruki F1 prvak u subotu.

U nedjeljnoj je pak utrci još bolje gurao i dugo je držao sedmo mjesto, da bi mu bolid ipak otkazao dvadesetak krugova prije kraja pa je ostao bez ičega.

'Ovo je nešto najnevjerojatnije što mi se dogodilo. Mislim sam da je nemoguće nadmašiti ono što sam radio u Australiji, ali bio sam u krivu,' hvalio je Alonso samog sebe nakon Velike nagrade Kine.

Fernando zaista odlično vozi i mnoge je impresionirao, ali čini se po izjavama samog sebe najviše. Stručni komentator Sky Sportsa Martin Brundle smatra da Španjolac svojim istupima pred medijima, kao i riječima putem radio veze da je 'najbrži čovjek po zavojima', pokušava samog sebe prodati uoči sljedeće sezone, jer mu istječe ugovor s očajnim McLarenom i mora svima pokazati da nije za staro željezo kako bi dobio konkurentni bolid u nastavku karijere s kojim bi se opet mogao boriti za naslove u Formuli 1...