LOŠA VIJEST

Krah uoči sezone: Formula 1 izgubila jednu od svojih momčadi!

27.01.2017 u 16:01

Bionic
Reading

Momčad Manora ugasila se ovih dana nakon što nije uspjela pronaći novog kupca. Ostat će zapamćena po tek dvije utrke u kojima je osvojila bodove te tragičnoj pogibiji Julesa Bianchija...

Manor se u sportu pojavio 2010. godine pod imenom Virgin Racing, u vlasništvu Richarda Bransona, da bi zatim bio prodan Rusima i bio preimenovan u Marussiju, a od 2016. godine vlasnik mu je Stephen Fitzpatrick.

U svojih sedam sezona u Formuli 1 ova britanska ekipa sa sjedištem u Bunburyju tek je u dva navrata osvojila bodove, jednom u Monaku 2014. godine zahvaljujući Julesu Bianchiju te drugi put prošle sezone kada je u Austriji deseto mjesto zauzeo Pascal Wehrlein. Nije to bilo dovoljno za opstanak, jer je Manor svejedno zauzeo posljednje mjesto u poretku konstruktora, a zbog izgubljenog nagradnog fonda završio je potkraj godine u stečaju.

Manor nije uspio pronaći kupca do kraja siječnja i neće se natjecati u novoj sezoni Formule 1, dok sudbina 212 zaposlenika ostaje neizvjesna.

Tako je momčad iz Bunburyja doživjela svoj neslavan kraj, no izdržala je puno duže od Hispania Racinga i Caterhama koji su nastali u isto vrijeme. Nažalost, najviše će ostati u sjećanju po tragičnoj nesreći Bianchija u Suzuki koji je nakon više od pola godine provedene na intenzivnoj njezi preminuo u bolnici u Nici u srpnju 2015. godine...