KONSTRAKTA

Znate li zbog čega će srpska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu ući u povijest tog natjecanja?

12.05.2022 u 20:46

Bionic
Reading

Večeras se održala druga polufinalna večer Eurosonga, a srpska predstavnica Konstrakta izborila se za ulazak u finale koje će se održati u subotu 14. svibnja

Iza imena Konstrakta krije se osebujna beogradska arhitektica Ana Đurić, a zanimljivo je kako će svojom izvedbom s pjesmom 'In Corpore Sano' ući u povijest tog natjecanja.

To je prvi puta da će neki natjecatelj otpjevati dio pjesme i na latinskom jeziku, a ujedno će to biti prvi put da neki natjecatelj kombinira latinski u nastupu s nekim drugim jezikom. Tekst za pjesmu napisala je sama Konstrakta, koja je uz Milovana Boškovića i autorica glazbe.

Konstrakta na ceremoniji otvorenja Eurosonga Izvor: Profimedia / Autor: maximon / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Konstrakta koja je prije solo karijere bila članica benda Zemlja Gruva, uspjela je ući u finale, a osim Srbije, vidjet ćemo u subotu predstavnike: Belgije, Poljske, Finske, Azerbajdžana, Češke, Estonije, Australije, Švedske i Rumunjske.

Konstrakta - In Corpore Sano Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Večerašnje je polufinale otvorila Finska, a zatvorila je Češka. Večeras smo vidjeli 18 zemalja, za razliku od prve polufinalne večeri, kad se natjecalo 17 zemalja. U finale se plasiralo 10 zemalja.

Kako je dobro poznato ljubiteljima Eurosonga, Španjolska, Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Italija uvijek izravno idu u finale jer su najveći financijski suradnici Europske radiodifuzijske unije, koja organizira natjecanje.