I DALJE EDUCIRA

Život nakon HTV-a: Evo što danas radi omiljena 'Vrtlarica'

04.06.2019 u 14:19

Bionic
Reading

Mnoge gledatelje prije godinu dana rastužila je vijest da više na HTV-u neće moći gledati osobu koja ih je godinama educirala o prirodnome i ekološkome vrtlarstvu. No najpoznatija hrvatska vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić publiku i dalje je tu za svoju vjernu publiku željnu znanja. Bavi se dizajniranjem vrtova i držanjem besplatnih sezonskih radionicama u trgovinama poznatog trgovačkog lanca

Premda se kultna emisija prije godinu dana prestala emitirati 47-godišnja Kornelija Benyovsky Šoštarić dugogodišnja voditeljica i urednica HTV-ove emisije 'Vrtlarica' te autorica knjige 'Zdravlje iz organskog vrta' i dalje podučava na besplatnim radionicama u trgovinama Bauhausa po cijeloj Hrvatskoj.

Dosad je održala preko 30 radionica u Zagrebu, Varaždinu, Puli, Rijeci, Zadru i Splitu, a odaziv je, sudeći prema fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama, bio i više nego zadovoljavajući.

'Svatko može biti organski vrtlar. Sumnjam da bi itko pametan danas koristio pesticide u vlastitom vrtu jer za to stvarno nema potrebe. Ipak, važno je da ne krenemo preambiciozno, nego polako. Novim vrtlarima stoga predlažem da počnu s vrstama koje vole i koje nije teško uzgojiti, sa začinskim biljem, cherry rajčicama, mahunama, salatama', savjetovala je Kornelija ranije u intervjuu za tportal.

Izvor: Društvene mreže
  • +2
Kornelija Benyovsky Šoštarić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL