GLEDATELJI RAZOČARANI

Nakon sedam godina ukida se popularna 'Vrtlarica'

26.02.2018 u 12:48

Bionic
Reading

Posljednjih dana mediji su se raspisali o tome kako gledatelji više neće moći pratiti jednu od najpopularnijih emisija koju vodi Kornelija Benyovsky Šoštarić. Riječ je 'Vrtlarici', koja se nakon sedme sezone emitiranja ukida u ovom formatu

Uz autoricu i voditeljicu Korneliju Benyovsky Šoštarić, kao snimatelj i redatelj u projektu je sudjelovao njezin suprug Nino Šoštarić. Oboje su zaposlenici HRT-a, no Nino Šoštarić je zbog 'Vrtlarice' imao aneks ugovora o radu. Ipak, on više ne može raditi na popularnom serijalu jer su čelnici HRT-a ukinuli anekse, a Šoštarić je premješten iz odjela redatelja i realizatora u odjel tehnike i snimatelja. Bio je voljan i dalje režirati serijal, bez aneksa, no navodno nije dobio dozvolu nadređenih. Po prisavskim hodnicima se govori da je dogovoreno kako serijal može ići dalje, no s nekim drugim redateljem.  

Premda je riječ o jednoj od najgledanijih emisija, nakon što se emitiraju sve epizode aktualne sedme sezone više ju se neće moći gledati u ovom obliku na HRT-u, već kao prilog u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'.

'Obavješćujemo vas kako se na Drugome programu Hrvatske televizije i dalje emitiraju premijerni nastavci nove sezone HRT-ove emisije 'Vrtlarica' autorice Kornelije Benyovsky Šoštarić. Sadašnje programsko vodstvo Hrvatske radiotelevizije i dalje razmatra mogućnost nastavka emitiranja spomenute emisije, koja će u međuvremenu dobiti stalnu tjednu rubriku u okviru popularne i gledane jutarnje mozaične emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' Hrvatske radiotelevizije, čime će teme o prirodnome i ekološkome vrtlarstvu dobiti dodatan, zapažen prostor. O svim ćemo vas daljnjim novostima pravodobno izvijestiti', stoji u službenom priopćenju koje je tportal dobio s HRT-a.

  • +2
Kornelija Benyovsky Šoštarić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL