pregovarao o turneji

Željko Bebek se našao s Bregovićem, otkrio detalje razgovora i hoće li opet svirati skupa

23.04.2024 u 09:20

Bionic
Reading

Bijelo dugme na ovim prostorima uživa kultni status te je i danas grupa koju mnogi slušaju, uključujući mlađe generacije. S djelovanjem su službeno prestali 1989. godine, a 2005. su se ponovno okupili i odsvirali koncerte u Sarajevu, Zagrebu te Beogradu. Sada kreću na turneju povodom svoje 50. godišnjice

Bijelo dugme 11. svibnja nastupom u Sarajevu otvara svoju turneju, a Goran Bregović, Alen Islamović, Điđi Jankelić, Ogi Radivojević, Zoran Redžić i Mladen Vojičić Tifa svirat će svoje najveće hitove.

Među njima ni ovog puta neće biti originalni pjevač grupe Željko Bebek koji je na društvenim mrežama objavio da se susreo s Bregovićem.

  • +2
Željko Bebek Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic Dragan Matic / CROPIX

'Uvijek, pa i nakon pedeset godina, osjećam uzbuđenje prisjećajući se početaka priče o neponovljivoj grupi Bijelo dugme, o kojoj odavno svi znaju sve. Trenutak te 1974. godine bendu i pojedinačno, bio je to početak profesionalne karijere, ali i nešto puno, puno više. Onda se dogodila 1984. kada su Goran i dečki, odlučili što su odlučili. Tko zna zašto, ali to sada nije važno. Sve su veze prekinute. Ja sam maknut iz benda. Nisam više bio jedan od njih. Znali su to i oni i publika i svi mediji. Ondašnji i današnji', piše pjevač i nastavlja:

pogledajte atmosferu

Koncert za 50 godina karijere: Željko Bebek pjevao u prepunoj dvorani Gripe

Pogledaj galeriju

'Zato ja ne spadam u njihovih pedeset godina. Meni su od tada ostale i neke lijepe uspomene, ali i svijest o novoj realnosti. Ja sam naučio prvu veliku životnu lekciju: 'Koga nema, bez njega se može' ili u mome slučaju, 'Ako ih nema, bez njih se može' i mora. Ja odavno živim u svome prekrasnom novom svijetu i vremenu', objasnio je Bebek u objavi. Zatim je otkrio da je prije mjesec dana, nakon 20 godina, bio s Bregovićem na ručku u Zagrebu.

'Goran i ja smo razmijenili mišljenja o nekim ključnim pitanjima, o temi zajedničkih nastupa. Taj sam razgovor zaključio jasnim odgovorom: Ne želim van se pridružiti. Idemo svaki svojim putem! (Kao i do sada). Tu se više nema što reći. Ne bi bilo korektno iznositi pojedinosti jer taj razgovor, kao i razgovori s posrednicima ranije, zatvoreni su za javnost', poručio je Bebek.

Ove godine i sam održava veliku turneju povodom okrugle 50. godišnjice karijere. Turneja je već u tijeku te je održana nekolicina nastupa, a uskoro će biti objavljen i album 'Bebek – 50 godina karijere'.

'AKO VOLIŠ OVU ŽENU'

[FOTO/VIDEO] Iznenada prekinut koncert Želja Bebeka, a razlog je sve oborio s nogu

Pogledaj galeriju