agent 007

Zašto je Bond morao umrijeti?

18.11.2022 u 09:01

Bionic
Reading

Daniel Craig utjelovio je najpopularnijeg 007 agenta čak pet nastavaka filma, karijera je istovremeno i bujala i stagnirala, ali posve iskreno je priznao da je svom filmskom alter-egu priželjkivao skoru smrt

Daniel Craig postao je James Bond još 2006. godine, a 2021. izašao je njegov posljednji nastavak. Kako bi otklonio mogućnost povratka u ulogu Jamesa Bonda, Daniel Craig želio je smrt popularnog detektiva. Da završetak zadnjeg nastavka 'No Time to Die' nije bio takav, glumac bi bio u iskušenju vratiti se ulozi.

'Dakle, ajmo ubiti moj lik i pronaći drugog Bonda i drugu priču', predložio je Craig i objasnio da je potrebno pronaći drugog glumca koji će započeti novu priču i unijeti novu razinu u 'bondovski' svijet.

Craig je pomogao osmisliti Bonda za modernu publiku, kreirajući tako humaniji pogled na lika agenta koji se bavi mračnim poslovima.

Nakon što je snimanje filma 'Spectre' završio je sa slomljenom nogom, nakon čega je morao i na operaciju, mislio je da će morati odustati od uloge. Ipak, 2021. snimio je i posljednji nastavak 'No Time To Die' koji je konačan.

  • +10
James Bond: Za smrt nema vremena Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Ne želim se vratiti. Pretpostavljam da bih trebao biti toliko sretan da me zatraže natrag, ali činjenica je da se moram odmaknuti od toga. Žrtva koju sam podnio u filmu bila je zbog ljubavi, a nema veće žrtve', rekao je Craig objasnivši svoju odluku da napusti lik agenta 007.

Posvetio je Bondu zadnjih 15 godina svoje karijere, a biti u tako velikom projektu tolike godine značilo je uistinu puno odricanja. Iako je Bond uloga jedna od najlaskavijih uloga, tjera glumce da odbijaju ponuđene projekte.

žIako nije snimio najviše nastavaka o Bondu, jer je Sean Connery snimio šest filmova i Roger Moore sedam filmova, proveo je najduži period s Bondom.