VELIKA LJUBAV

Za njega je oduvijek postojala samo jedna: Kralj Charles od mladosti je ludo zaljubljen u Camillu

13.09.2022 u 06:44

Bionic
Reading

Iako ga je obitelj pokušala odvojiti od prve velike ljubavi, pronašavši mu prikladniju damu za udaju, princezu Dianu, novi kralj Charles nakon godina i godina poniznosti ipak je uspio pronaći sreću s jedinom o kojoj je uvijek sanjao - Camillom Parker Bowles

Svi koji su bar malo upućeni u ljubavne zavrzlame na britanskom kraljevskom dvoru jako dobro znaju za jade kroz koje je u mladosti prolazio današnji kralj Charles III.

Simpatije, naklonost, a na koncu i ljubav prema dugogodišnjoj prijateljici Camilli Parker Bowels nikada nije krio. Međutim, shvativši da njihov odnos prerasta u nešto više te da bi Charles mogao otići u 'krivom smjeru', kraljevska je obitelj uzela konce u svoje ruke. Vodeću ulogu igrala je njegova baka, majka kraljice Elizabete II. Kraljica Majka jasno je zagovarala ljubavnu vezu, a potom zaruke i brak s mladom Dianom Spencer.

Traumatizirani, osjetljivi i popustljivi Charles na koncu je napravio onako kako je od njega zahtijevala obitelj, ali ljubav prema Diani nikada nije zaživjela. Istovremeno najstariji sin kraljice Elizabete II nikako nije mogao zaboraviti na svoju jedinu ljubav, Camillu. Osim toga, pokušao je sprijateljiti suprugu s dugogodišnjom bivšom djevojkom, a potom u prvim krizama u braku počeo ponovo ljubovati s njom. Sve to nije išlo u korist samog Charlesa, a ni Camille, te je u javnosti stvorena slika o njoj kao o preljubnici i otimačici muževa.

Javnost je, očekivano, stala na stranu prevarene princeze od Walesa koja je Charlesu podarila dva sina.

  • +12
Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vrijeme je učinilo svoje: Camillu je javnost na koncu prihvatila

Protok vremena učinio je svoje. Dugo je trebalo da vojvotkinja Camilla dobije pristojan tretman javnosti, a sve to vrijeme ona se nije dala smesti niti se obazirala na ponašanje medija i naroda. Ljubav i sloboda u tom su trenutku bili dovoljno zadovoljstvo njoj i Charlesu. Današnji kralj Charles III oženio se Camillom 2005. godine u gradskoj vijećnici, a taj je brak prihvatila i kraljica Elizabeta II, s godinama shvativši koliko je ta žena važna njezinom sinu.

Camilla je opravdala povjerenje te strpljivo i marljivo zaradila simpatije svih, pa čak i same kraljice, nakon što je prepoznala njezinu lojalnost. Elizabeta II je u veljači ove godine navodno zamolila svoje podanike da ljubazno tretiraju Camillu kada za to dođe vrijeme. Taj znak dovoljno svjedoči o povjerenju sada pokojne kraljice koje je stekla.

To što je uvijek bila uz njega i na njegovoj strani u svom je prvom govoru javnosti s pozicije kralja istaknuo i sam Charles rekavši: 'Računam na pomoć punu ljubavi svoje supruge Camille.' Time je još jednom dao do znanja da za njega jednostavno nikada nije postojala nijedna druga žena osim nje.

  • +6
Camilla, vojvotkinja od Cornwalla Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njihova burna povijest samo im je dala dodatnu snagu u danima u kojima su svoju ljubav smjeli predočiti pred očima cijeloga svijeta.

Kraljica Elizabeta nije jedina koja je prepoznala važnost Camille u Charlesovu životu, jer u subotu joj je princ William još jednom iskazao svoju podršku. Bliskost nikada nije krio ni mlađi Harry te je svima jasno da novi kralj o položaju i tretmanu svoje supruge neće pregovarati - očekuje veliko poštovanje.