SLAVNO DRUŠTVO

Vole Jadran: Svjetske zvijezde koje su ovo ljeto uživale u Hrvatskoj

01.09.2018 u 17:03

Bionic
Reading

Još jedan dokaz da je Hrvatska ove godine hit destinacija među zvijezdama je i dolazak više stranih zvijezda. Netaknuta ljepota naše prirode, unutrašnjosti i obale godinama je magnet za najzahtjevnije goste, a među njima su i svjetski poznata lica iz svijeta glazbe, filma, blogova i sporta

Izgleda da se dobar glas o ljepotama Hrvatske brzo širi pa je tako otkriva sve više slavnih osoba. S pravom bi se moglo reći da među svjetskim zvijezdama vlada prava pomama za odmorom na Jadranu. Sve više njih otkriva prirodne ljepote naše zemlje tijekom ljeta, a brojni od njih često se i vraćaju. Iako neki dolaze zbog poslovnih obveza, većina ih posjećuje hrvatsku obalu kako bi se odmorila.

Slavni britanski supermodel Naomi Campbell stigla je na našu obalu početkom kolovoza na 45 metara dugačkoj luksuznoj jahti u društvu francuske glumice Faride Khelde i njezine obitelji te pariškog dekoratera Vincenta Darrea. Društvo je u Lijepu Našu stiglo iz Crne Gore. Naomi, od milja zvana Crna pantera, s društvom je boravila u Dubrovniku te je privlačila poglede znatiželjnih prolaznika.

  • +34
Naomi Campbell u društvu prijatelja plovi Jadranom Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

I jedna od trenutno najtraženijih i najuspješnijih holivudskih glumica, slavna Thandie Newton odlučila je svoj godišnji odmor provesti u Hrvatskoj. 45-godišnja Engleskinja krajem srpnja na Instagramu je objavila nekoliko fotografija, a iz njihovih opisa moglo se zaključiti da je boravila na Visu. Na našem otoku je uživala u društvu najmlađeg sina Bookera Jombea.

Thandie je zvijezda filmova 'Nemoguća misija 2' i 'Fatalna nesreća' te hit serije 'Stari Divlji zapad' (u originalu 'Westworld'), koja joj je donijela nominaciju za nagradu Emmy za najbolju sporednu žensku ulogu.

Umirovljeni portugalski nogometaš Luís Figo još prošle godine posjetio je Hrvatsku. Očito mu se toliko svidjelo kod nas da je ponovo odlučio doći. Jedan od najboljih nogometaša svijeta boravio je na Jadranu krajem srpnja sa suprugom, švedskom manekenkom Helen Svedin, a obišli su Hvar, Korčulu, Vis i Mljet. Prošlog ljeta Portugalac je posjetio Zadar.

  • +13
Luís Figo i obitelj nakon odmora napustili Hrvatsku Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

I Oprah Winfrey pridružila se popisu slavnih svjetskih zvijezda koje su odmor odlučile provesti u Hrvatskoj. Poznata voditeljica i producentica posjetila je Dubrovnik, a luksuznim brodom obišla je i okolne otočiće. Na društvenim mrežama se saznalo da Oprah krstari našom obalom s prijateljicama, novinarkom Gayle King i modnom dizajnericom Diane von Furstenberg, te počasnim predsjednikom modne kuće Valentino, Giancarlom Giamettijem. Ljubav između Oprah i Dubrovnika traje još od 2007. godine, kada se šuškalo da planira kupiti nekretninu, točnije kamenu kuću u centru grada za pet milijuna dolara.

  • +3
Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Legendarni pjevač grupe U2 Bono Vox prije 20-ak dana vratio se na Palmižanu zbog odličnog gurmanskog iskustva iz 2016. godine. Slavnog je glazbenika preklani oduševio jedan od najnagrađivanijih hrvatskih chefova Hrvoje Zirojević. Ove godine Bono je uživao u autohtonim hvarskim vinima, svježoj jadranskoj tuni, kamenicama, sabljarki i drugim delicijama.

U2 i Hrvatska sad se već vole javno. Lani je 56. rođendan početkom kolovoza u Cavtatu proslavio i gitarist David Howell Evans, znan i kao The Edge.

  • +23
U2 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na 115 metara dugoj luksuznoj jahti Pelorus, čiji je vlasnik kineski milijarder Sam Li, prošlog tjedna nastupao je bend One Republic koji je bogataš doveo u Hrvatsku da svira za njega. Članovi benda su nakon toga otišli iz Hrvatske, a za koncert su dobili 1,9 milijuna kuna.

Holivudska glumica Anne Hathaway uživala je u ljepotama Kornata. Počasni predsjednik i jedan od osnivača modne kuće Valentino Giancarlo Giammeti ugostio je nju i supruga Adama Shulmana te dvogodišnjeg sinčića Jonahana na svojoj je luksuznoj jahti.

  • +5
Anne Hathaway Izvor: Profimedia / Autor: tportal montaža/ Mihaela Maras

Jedna od najljepših prirodnih ljepota u Hrvatskoj, rijeka Krka, oduševila je manekenku i Viktorijinu anđelicu Lily Aldridge koja je na kasno ljetovanje stigla u društvu supruga, frontmena benda Kings of Leon, Caleba Followilla. On je kod nas bio prošle godine kada je s bendom nastupio u Zagrebu i kako stvari stoje, svidjelo mu se pa se ovaj put vratio s cijelom obitelji.

  • +3
Lily Aldridge Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I poznati američki glumac Jesse Eisenberg je posjetio Hrvatsku. On je pauzu od snimanja odlučio s partnericom Annom Strout i djetetom provesti i u Zagrebu. To mu nije prvi susret s hrvatskom metropolom budući je 2007. boravio u njoj. Zagreb ga je, kako je sam izjavio - oduševio.

I Sophija Bush, glavna zvijezda popularne tinejdžerske serije 'One Tree Hill' u kojoj je tumačila ulogu Brooke Davis je s odmora u Italiji odlučila svratiti do naše obale i razgledati jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj – Zadar, a prema fotografijama koje je objavila na društvenim mrežama, najviše je bila impresionirana morskim orguljama.

'Dva dječaka proučavaju morske orgulje i glazbu koju stvara priroda. Magično. Možete čuti što valovi stvaraju u videu', poručila je pored kompilacije fotografija i videa.