TUŽNA VIJEST

U Zagrebu iznenada preminuo suvlasnik i chef zagrebačkog Gyoza Sake Bara

15.09.2020 u 13:50

Bionic
Reading

U ponedjeljak je u 51. godini života od zastoja srca preminuo Neretvanin, Antonio Jerković-Norman. Bio je voditelj, suvlasnik i chef zagrebačkog Gyoza Sake Bara te nekadašnji novinar Radio Metkovića te Večernjeg lista, Jutarnjeg lista i HRT-a

Opisuju ga kao svjetskog putnika i kozmopolita velikog srca, a uz drugog suvlasnika Gyoza Sake Bara, Shinoma Ayukawoma bio je veliki štovatelj Japana. Višestruko je nagrađivani fotograf koji se školovao i živio u New Yorku, Njemačkoj, Hrvatskoj (radio je na Večernjem listu, Jutarnjem listu, Nacionalu i Globusu te na HRT-u), Tajlandu te u Japanu. Svoju karijeru počeo je na Radio Metkoviću, u rodnom gradu.

Popularni Gyoza Sake Bar otvorio je 2016. u Boškovićevoj ulici. Ondje je sve pripremao sam, a nerijetko je uskočio i kao konobar te je ponekad recitirao i poeziju. To je mjesto postalo poznato upravo po tom istoimenom specijalitetu, no Jerković je spravljao i druga japanska jela.

Od Jerkovića se na društvenim mrežama od sinoć opraštaju brojne kolege i prijatelji, a među njima je dugogodišnji novinar i urednik Romano Bolković.