HRT-ov SPEKTAKL

U veljači ponovo kreće popularni glazbeni show 'Zvijezde pjevaju'

16.01.2019 u 12:48

Bionic
Reading

Tjedan dana nakon hrvatskog izbora pjesme za pjesmu Eurovizije, Dore na HTV-u se nakon četiri i pol godine od zadnje sezone vraća show u kojem zvijezde pokazuju svoja pjevačka umjeća. Show 'Zvijezde pjevaju' i ovog puta vodi poznati voditeljski dvojac, a među imenima će biti glumaca i televizijskih voditelja

Ovogodišnji show 'Zvijezde pjevaju' će voditi Barbara Kolar i Duško Ćurlić, a šuška se da bi u novoj sezoni mogli zapjevati Aleksandar Stanković i Tarik Filipović. Kao i u dosadašnjim sezonama, parovi će se natjecati u raznim glazbenim žanrovima, od popa i rocka, pa sve do soula, swinga i mjuzikla.

Hrvatska inačica britanske zabavne emisije 'Just the Two of Us' prvi put se počela emitirati u travnju 2007. godine, a pobjedu te sezone odnijeli su Jacques Houdek i novinarka i voditeljica Lamija Alečković. Tijekom te sezone, nakon 5. emisije, Borisu Novkoviću je umro otac Đorđe Novković pa su on i Iva Visković odustali od natjecanja.

Tijekom 7. sezona u žiriju su sjedili Martina Tomčić Zdenka Kovačiček, Zrinko Tutić, Ksenija Erker, Rajko Dujmić, Husein Hasanefendić i Vanna.

Pjevačko umjeće uz pjevačke veterane-mentore su pokazali brojni poznati među kojima su bili i Mirta Šurjak, Katja Kušec Boris Mirković, Željko Pervan, Karmela Vukov Colić, Marijana Batinić te pokojna glumica Dolores Lambaša koja je zapjevala s Giulianom.

  • +5
Zvijezde pjevaju Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/PIXSELL

Pobjednici druge sezone showa bili su Ivana Kindl i Nikša Kušelj, a u trećoj su pobjedu odnijeli Natali Dizdar i Dražen Čuček. Ana Vilenica i Jacques Houdek su pobjednici četvrte sezone. Jacques je tako sa Anom drugi put došao do pobjede u tom showu. U petoj sezoni najbolji su bili Ervin Baučić i Marija Borić, a u šestoj Goran Navojec i Ivana Kindl kojoj je to bila druga pobjeda u showu s kojom je pokazala da je uz Jacquesa najbolja mentorica. Zadnja, sedma sezona koja se emitirala 2014. godine donijela je pobjedu Tini Katanić i Marku Tolji koji je u showu pjevao i s Kristinom Krepelom, Tamarom Loos, Natašom Janjić.

'Zvali su me i ove godine u show, ali zbog prije dogovorenih angažmana, a i privatnih obaveza ovaj put neću moći sudjelovati', rekao je za tportal Marko Tolja. Među mentorima nećemo gledati ni Jacquesa.