NA DODJELI BAFTA-e

U trenutku kada je Michael J. Fox ustao iz kolica krenule su ovacije, ali i potekle suze

19.02.2024 u 11:55

Bionic
Reading

Zvijezda filma 'Povratak u budućnost' Michael J. Fox, koji boluje od Parkinsonove bolesti, pojavio se na dodjeli nagrada BAFTA kako bi uručio nagradu za najbolji film i dobio je ovacije publike

Šezdesetdvogodišnji glumac došao je na pozornicu u invalidskim kolicima, ali je inzistirao da ustane na podiju kako bi uručio nagradu za film 'Oppenheimer' Christophera Nolana. Fox je dobio ovacije, a mnogi korisnici društvenih mreža objavili su da su im potekle suze kad su ga ugledali na pozornici.

Parkinsonova bolest dijagnosticirana mu je 1990-ih i rijetko se pojavljuje u javnosti.

Predstavljajući kanadsko-američkog glumca na pozornici Royal Festival Halla u Londonu, voditelj ovogodišnje dodjele nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti David Tennant opisao ga je kao 'pravu legendu kinematografije'. Fox je je rekao da je kino 'čarolija' koja vam može 'promijeniti život'.

Michael J. Fox na dodjeli BAFTA nagrada Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Predstavljajući kandidate za najbolji film rekao je da je u toj kategoriji nominirano pet filmova koji imaju nešto zajedničko - 'oni su najbolji od onoga što radimo'.

O filmu je govorio kao o zbližavanju ljudi, 'bez obzira tko ste i odakle ste'.

Michael J. Fox i Tracy Pollan Izvor: Profimedia / Autor: Matt Crossick / PA Images / Profimedia

'Postoji razlog zašto kažu da su filmovi čarobni jer vam filmovi mogu promijeniti dan. To može promijeniti vaše stajalište, a ponekad vam može promijeniti život', rekao je Fox. 

Fox je 2000. godine osnovao Zakladu Michaela J. Foxa za istraživanje Parkinsonove bolesti. Prema CBS Newsu, Zaklada je prikupila više od 1,58 milijardi funti.