PRODUCENT MARTIN SCORSESE

U pripremi miniserija o Mikeu Tysonu s Jamiejem Foxxom u glavnom ulozi

23.03.2021 u 10:41

Bionic
Reading

U pripremi je mini tv serija nadahnuta životom Mikea Tysona s glumcem Jamiejem Foxxom u glavnoj ulozi, čiju će produkciju potpisati redatelj Martin Scorsese, piše Hollywood Reporter, a vijest je AFP-u potvrdio i slavni boksač

Miniseriju će režirati američki redatelj Antoine Fuqua ('Training Day', 'Equalizer'), potvrdio je njegov glasnogovornik, no Hollywood Reporter piše da još nije postignut dogovor ni s jednom medijskom kućom.

'Dugo sam tražio nekoga tko bi ispričao moju priču', rekao je Tyson, koji vjeruje da njegov nedavni povratak u ring i 'potpora brojnih fanova predstavljaju savršen trenutak za to'.

'Radujem se suradnji s Martinom Scorseseom, Antoineom Fuquaom, Jamiejem Foxxom i cijelim kreativnim timom. Zajedno ćemo publici ponuditi seriju o mojemu profesionalnom i osobnom životnom putu, koja istodobno nadahnjuje i zabavlja', rekao je bivši boksač.

Tyson kojega nazivaju i Čelični Mike, 28. studenoga vratio se u ring u 54. godini života. Boksao je protiv Roya Jonesa mlađeg (51), a meč, koji je trajao osam runda, završio je remijem.

Rođen u Brooklynu, Mike Tyson jedan je od najvećih boksača u povijesti boksa. Iza sebe u profesionalnoj karijeri ima 58 borbi, od toga 50 pobjeda, čak 44 nokautom. Najmlađi je svjetski prvak u teškoj kategoriji (20 godina i 4 mjeseca).

Krajem veljače platforma Hulu (Disney) najavila je snimanje još jedne mini serije o Tysonu pod nazivom 'Iron Mike'.

No bivši je boksač rekao da se ovaj projekt realizira bez dogovora s njim i da on neće imati nikakva prava na njegovo korištenjo. Osudio je Huluovu "pohlepu" i "prisvajanje" njegove životne priče te je pozvao na bojkot platforme.