ODVAŽNE (THE BOLD TYPE)

Ako ste voljeli 'Vrag nosi Pradu', ovoj seriji na Netflixu nećete moći odoljeti

23.03.2021 u 07:05

Bionic
Reading

Iako je prva sezona serije emitirana još 2017. godine te su do danas snimljene četiri sezone, a jedna je u niskom startu, serija 'Odvažne', u originalu 'The Bold Type', napokon je stigla na Netflix i oduševit će sve

Iako ste možda čuli za seriju 'Odvažne' (The Bold Type), na Netflix je stigla tek nedavno i već se nalazi među 10 najgledanijih, što zapravo i ne mora čuditi jer će vas tematika oduševiti na prvu i jednostavno je nećete moći prestati gledati. Na sreću, četiri su već snimljene sezone, stoga nećete morati s nestrpljenjem čekati da se objave nove epizode, a o čemu je zapravo riječ?

Fokus ove američke serije stavljen je na tri dvadesetogodišnjakinje, ujedno bliske prijateljice koje rade u izmišljenom prestižnom modnom časopisu Scarlet u New Yorku. Kako pišu pojedini mediji, inspirirana je bivšom urednicom američkog Cosmopolitana Joannom Coles, ujedno izvršnom producenticom, a njezini inicijali iskorišteni su za ime i prezime urednice u seriji - Jacqueline Carlyle (Melora Hardin).

The Bold Type | Season 4 Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

No za razliku od filma 'Vrag nosi Pradu', u kojem je glavna urednica, inspirirana neslužbeno Anne Wintour, strah i trepet cijele redakcije, ali i svih ljudi koji surađuju s njom, u ovoj seriji nema zabijanja noževa u leđa, podmetanja i slično. Dapače, misao vodilja je da žene podupiru žene u svim aspektima njihova života, stoga je pravo osvježenje gledati ju.

  • +8
Odvažne (The Bold Type) Izvor: Profimedia / Autor: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Glavne uloge imaju tri milenijalke, novinarka Jane Sloan (Katie Stevens), pomoćnica stilista Sutton Brady (Meghann Fahy) i voditeljica društvenih mreža Kat Edison (Aisha Dee), uvijek pomno dotjerane i spremne za lude noćne provode u New Yorku. Posebice u današnje doba, kada mnogi rade iz pomoćnih ureda stvorenih u vlastitom domu, doista je nevjerojatno vidjeti ovako nešto, baš kao i tu podršku i motivaciju koju daju jedna drugoj.

Da ne duljimo, ukoliko ne znate što biste iduće pogledali, svakako na popis stavite 'Odvažne', nećete požaliti.